Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă bătută cu cruzime de soțul ei. Carabinierii au ajuns în timp ce bărbatul o strângea de gât
WhatsApp
Un act teribil de violență domestică a avut loc în Dorgali, Sardinia, după ce un bărbat român în vârstă de 53 de ani a fost arestat pentru bătăi și tentativă de strangulare asupra partenerei sale.
Româncă bătută cu cruzime de soțul ei. Carabinerii au ajuns în timp ce bărbatul o strângea de gât / Sursa foto: freepik.com

Agresiunea a avut loc într-o casă de la țară, dintr-un sat din Sardinia, unde victima, cu ultimele sale puteri, a fost cea care a cerut ajutorul autorităților, punând capăt abuzurilor pe care le trăia de ani buni.

Conform rapoartelor poliției, femeia, în vârstă de 56 de ani, care este tot de origine română, a sunat la numărul de urgență 113 după ce a fost amenințată și agresată de partenerul său. Situația a escaladat într-o tentativă de strangulare, lăsând vânătăi evidente pe gâtul victimei când ofițerii au intervenit.

Agenții brigăzii mobile de la postul de poliție au răspuns apelului disperat al femeii și au intervenit rapid. În momentul în care au intrat în locuință, au fost martorii unui tablou marcant al violenței domestice: o femeie frântă de durere și un bărbat care încerca să o strângă de gât. Mai mult, acesta a încercat să se opună arestării, conform presei străine.

 

Speriată că va fi ucisă, românca a apelat la poliție

 

Acuzațiile care planează asupra bărbatului sunt grave: rele tratamente aplicate partenerei și opunere de rezistență la intervenția poliției. Victima a relatat autorităților că violența, atât verbală, cât și fizică, a fost constantă în viața lor, și a îndurat-o timp de mulți ani. A fost necesară culminarea în acest episod de violență pentru ca femeia să strige în sfârșit după ajutor și să pună capăt coșmarului în care trăia.

Tragerea la răspundere a agresorului este un pas crucial în lupta împotriva violenței domestice, iar bărbatul va fi pedepsit pe măsura faptelor sale atroce. 

În prezent, bărbatul se află în detenție, iar victima se recuperează într-un mediu sigur. Autoritățile continuă ancheta pentru a aduce toți cei implicați în acest caz la răspundere. Poliția îndeamnă comunitatea locală să ofere sprijin și solidaritate celor afectați de violența domestică.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel