Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un alt șofer român de TIR a fost lovit de un capac de canalizare, sub același pod din Belgia unde a fost ucis Gheorghe Tibil: "Îmi dau seama că am scăpat de ce e mai rău"
WhatsApp
Ies la iveală noi detalii incredibile în cazul șoferului român de TIR ucis în Belgia de un capac de canalizare aruncat de pe un pod. Un alt șofer, tot român, a fost lovit de un capac metalic, sub același pod.  

Cu doar două zile înainte ca Gheorghe Tibil să-și găsească sfârșitul tragic pe autostrada E42 din Belgia, un alt șofer român, Marian, a fost ținta unui incident similar în aceeași zonă. Marian, în vârstă de 38 de ani și locuitor al Grimbergen-ului, a povestit pentru cotidianul belgian HLB momentele de groază trăite în timpul atacului.

Acesta a relatat că înainte de tragedie, a observat trei persoane pe podul de la Héron, deasupra autostrăzii E42. Îngrijorat, Marian a încetinit și a încercat să treacă cu atenție pe sub pod, moment în care a simțit o lovitură puternică pe acoperișul cabinei sale, cauzată de un capac de canalizare aruncat de la pod. Ba chiar, spune el, cu doar 30 de minute înainte să moară Gheorghe, el a trecut pe sub același pod.

Marian spune că i-a văzut pe cei trei băieți pe pod

 

"Sunt traumatizat. Cu o jumătate de oră înainte să moară Gheorghe, i-am văzut pe acei băieți pe pod", spune șoferul român, care trecea aproape zilnic pe acolo. 

El povestește cum, în noaptea de miercuri, trei persoane se aflau la balustrada de pe podul din satul Héron, care trece peste E42. Nu și-a dat seama ce fac acolo, însă instinctul i-a spus că ceva nu e în regulă.

"Nu am avut încredere. Părea că unul dintre ei urma să sară pe autostradă. Nu am vrut să-l am pe conștiință, așa că am pus imediat frână", spune Marian. El a încetinit, apoi a simțit brusc o lovitură puternică pe acoperișul cabinei sale.

"Am văzut imediat că un capac de canalizare aproape că îmi perforase camionul. Colțul de sus al cabinei mele, în stânga, deasupra capului meu, era parțial distrus. M-am uitat în oglindă și am văzut bucăți de metal și plastic din camionul meu pe tot drumul", mai povestește românul.

Marian a oprit pe banda de urgență, a ieșit din cabină și a văzut cum cele trei persoane se fug. "Apoi mi-am dat seama că tipii au aruncat în mod deliberat un capac greu de canalizare pe camionul meu. Nu știu de ce, dar au vrut să mă lovească. Au așteptat până aproape că am trecut pe sub ei. Am fost șocat de ce poate face acel capac de canalizare. Nu a contat pentru ei dacă acel capac greu ajungea în capul meu”, a mai spus românul.

După incident, Marian a sunat imediat la poliție poliția, care a ajuns la fața locului în aproximativ douăzeci de minute. El a dat o declarație, iar autoritățile au promis să inițieze o anchetă asupra situației.

gheorghe-tibil-si-sotia-sa

Gheorghe Tibil nu a avut același noroc

 

Cu toate acestea, tragedia s-a repetat la mai puțin de două zile, când Gheorghe Tibil a fost ucis într-un mod similar, când un grup de adolescenți din Andenne a aruncat un alt capac de canalizare pe autostradă, lovindu-l fatal pe șoferul român.

Cinci adolescenți, doi dintre ei minori, au fost arestați în legătură cu atacul. Trei dintre aceștia riscă să primească pedeapsa maximă, închisoare pe viață, pentru că au aruncat în mod deliberat capacul care a dus la moartea lui Gheorghe Tibil. ceilalți doi minori pot primi până la treizeci de ani de închisoare, dacă vor fi tratați ca adulți de către instanțele pentru minori.

Marian a trecut prin zonă cu doar 30 de minute înainte de tragedie.

"Cu o jumătate de oră înainte, în jurul orei 01.00, vineri seara, m-am apropiat de pod. Am văzut din nou doi tineri stând acolo. Am început imediat să intru în panică, pentru că am crezut că vor să mai arunce un capac, la fel ca în urmă cu două zile. Dar, din fericire, au stat liniștiți. Dar o jumătate de oră mai târziu l-au lovit mortal pe colegul meu. Acum îmi dau seama că am scăpat de ce e mai rău", a mai spus românul pentru sursa citată.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel