Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elicopterul în care se afla președintele Iranului a ars complet. Nu există niciun supraviețuitor
WhatsApp
Elicopterul în care se afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi, s-a prăbușit ieri și a arss complet, în nord-vestul țării, într-o zonă muntoasă. Niciun supraviețuitor nu a fost găsit, conform anunțului făcut de agențiile iraniene de presă.
Ebrahim Raisi, președintele Iranului

Tragedia a avut loc în timpul unei misiuni de întoarcere din Azerbaijan, unde președintele Raisi participase la inaugurarea unui baraj alături de omologul său azer, Ilham Aliyev. Convoiul prezidențial, format din trei elicoptere, se îndrepta spre Teheran când unul dintre aparate a fost nevoit să aterizeze forțat din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a ceții dense. Incidentul s-a produs în apropierea orașului Jolfa, situat la granița cu Azerbaijan, la 600 de kilometri de capitala iraniană.

Agenția de știri iraniană Mehr a anunțat, luni dimineață, că președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbușirii elicopterului în care se afla.

De asemenea, Ebrahim Raisi, ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian și toți pasagerii elicopterului prăbușit, inclusiv guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati, au fost „martirizați”.

Nu există încă o confirmare oficială a decesului lui Raisi, dar medicii au declarat că nu au găsit „niciun semn” de viață la locul prăbușirii, relatează News.ro.

 

 

Elicopterul a aterizat forțat din cauza vremii nefavorabile

 

Armata iraniană a mobilizat rapid echipe de intervenție, inclusiv salvatori, medici, militari cu câini de urmă și drone ale Semilunii Roșii iraniene, pentru a căuta locul prăbușirii. Însă, pe măsură ce orele treceau și întunericul se așternea peste terenul accidentat și împădurit, echipajele de intervenție s-au confruntat cu dificultăți majore. În acest context, Iranul a solicitat ajutorul Turciei, care a răspuns prompt trimițând un elicopter și zeci de salvatori. 

În primele ore ale căutărilor, au existat speculații din partea agențiilor de presă străine privind localizarea elicopterului și posibilitatea contactării echipajului. Cu toate acestea, Semiluna Roșie iraniană a dezmințit rapid aceste informații, confirmând că căutările continuă fără niciun indiciu concret.

Ministrul iranian de Interne, Ahmad Vahid, a declarat: ”Președintele și compania se întorceau (dintr-o vizită în zona de frontieră n.red.) la bordul unor elicoptere, iar unul dintre ele a fost nevoit să aterizeze forțat din cauza vremii nefavorabile și a ceții”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel