Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De la spălat vase în Spania, a ajuns unul dintre cei apreciați bucătari. Povestea lui Tavi Helian, românul care a gătit pentru Shakira, Messi sau Ronaldo
WhatsApp
Povestea emoționantă a unui tânăr plecat la muncă în străinătate când avea doar 18 ani. Acum, Tavi Helian a ajuns un bucătar de elită și chiar şi-a deschis propriul restaurant în România, la el acasă.
Chef Tavi Helian

Revista Business Magazin publică povestea lui Tavi Helian, un tânăr care și-a început cariera culinară la doar 14 ani, lucrând în restaurante din România. La 18 ani, a plecat în Spania în căutarea unui viitor mai bun. În Barcelona, și-a găsit locul de muncă inițial într-un restaurant spălând vase. Datorită perseverenței și talentului său, în doar un an și jumătate, a avansat de la spălat vase la poziția de bucătar-șef într-o bucătărie catalană.

Cariera sa a continuat să evolueze, Tavi Helian ajungând să gătească pentru stafful echipei de fotbal FC Barcelona și pentru personalități de renume precum Shakira.

"La ultimul loc de muncă din Spania am stat opt ani și am gătit pentru tot stafful echipei de fotbal Barcelona, aveam clienți precum Neymar, Lionel Messi, Ronaldo, chiar și pentru Shakira și impresarii ei”, spune Helian pentru sursa citată, adăugând că acest succes a venit cu prețul multor ani de muncă intensă, puține ore de somn și multe dezamăgiri.

Și-a deschis un restaurant în București

 

În 2017, Tavi Helian a decis să se întoarcă în România, motivat de nașterea primului său copil. La finalul anului 2023, și-a împlinit visul de a-și deschide propriul restaurant, Reina Brasserie, situat vizavi de Parcul Cișmigiu.

„Am adus cu mine în țară experiența pe care am adunat-o pe tot parcursul meu în Spania”, spune el.

Reina Brasserie este rezultatul unei colaborări strânse între Tavi, soția sa și alți parteneri. „Am găsit locația aceasta printr-o prietenă foarte bună care lucrează la o agenție. Dar până să o găsim am văzut vreo zece alte spații. Asta a fost a unsprezecea și cea care ne-a plăcut nouă foarte mult. Iar numele Reina este inspirat de la bulevardul Regina Elisabeta”, explică Tavi Helian.

Astăzi, clienții săi pot savura nu doar preparate culinare deosebite, ci și o parte din amintirile și experiențele sale din Spania, aduse acasă în România.

Paella, cel mai căutat preparat

 

Potrivit sursei citate, printre cele mai căutate preparate se regăseşte preparatul spaniol paella, urmat de toast cu avocado şi somon şi de carrot cake-ul care a fost şi premiat.

"Paella e cea mai vândută la noi în restaurant. La micul dejun se comandă cel mai des toast avocado cu somon, apoi paella, apoi urmează carrot cake-ul – care a fost catalogat unul dintre cele mai bune din Bucureşti. În urmă cu două – trei luni au venit nişte domni care sunt critici culinari strict pe acest produs, iar înainte de a-l servi m-au chemat la masă şi m-au întrebat dacă suntem siguri că vrem să îl încerce. Apoi, ne-au premiat pentru acest desert. În zona de băuturi cel mai comandat este vinul, apoi vin cocktailurile şi limonada. În ultimul timp şi berea este foarte comandată", mai spune tânărul. 

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel