Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Apel disperat din partea unei românce din Italia, după ce bebelușul său a fost luat de asistența socială: „Caut avocat”
WhatsApp
O tânără mamă româncă din Italia a făcut un apel disperat pe rețelele de socializare după ce copilul ei în vârstă de 7 luni a fost luat de către autoritățile de asistență socială. 
Apel disperat din partea unei românce din Italia, după ce bebelușul său a fost luat de asistența socială: „Caut avocat”

Românca în vârstă de 20 de ani a împărtășit povestea sa dureroasă, explicând că fetița ei a fost luată în timp ce se afla în spital la maternitate. Motivul invocat de autorități este prezența epilepsiei la mama copilului și temerile legate de incapacitatea femeii de a-și îngriji fiica în cazul unei urgențe medicale.

Cu toate acestea, românca susține că a urmat un tratament riguros pentru epilepsie și că nu a mai avut crize sau convulsii în ultimii doi ani. Ea și soțul ei, în vârstă de 26 de ani, au făcut tot posibilul pentru a-și îngriji și proteja copilul. Cu toate acestea, eforturile lor par să fie ignorate de către autorități.

 

„Vreau să-i ofer fetiței mele tot ce n-am avut eu”

 

„Caut avocat pentru fetița mea care are 7 luni și a fost luată de asistența socială. Locuiesc în Italia și am 20 de ani, iar soțul meu are 26 și avem o fetiță de 7 luni, azi le-a împlinit. Eu eram în spital la maternitate cu fetița mea și mi-au luat-o pentru că eu am epilepsie și dacă eu nu am pe cineva din familie care să mă ajute în caz că, doamne ferește, pățesc ceva. Dar iau pastile și nu am mai făcut crize sau convulsii deja de 2 ani. Iar judecătorul nu apreciază gesturile și eforturile pe care eu și soțul le-am făcut pentru fetița noastră.

Familia mea nu mă ajută, dar asta nu înseamnă că doar pentru că sunt bolnavă de epilepsie eu nu merit să am o familie. Locul meu e într-un spital? Eu am crescut la orfelinat și nu am vrut niciodată ca și fiica mea să treacă prin ce am trecut eu, adică să trăiască fără părinții ei alături. Vreau să-i ofer fetiței mele tot ce n-am avut eu, dar cum să fac asta dacă judecătorul și asistenta socială nu mă lasă? Am vrut, am întrebat-o pe asistenta socială dacă pot să fac o excursie la mare cu fetița mea, a spus că nu, n-am voie.”, scrie aceasta pe un grup de pe Facebook.

 

Reacțiile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară

 

Unii membri ai comunității au încercat să ofere sprijin și încurajare, în timp ce alții au adus în discuție posibile motive ascunse ale intervenției autorităților. Un comentator, presupus cadru medical, a sugerat că există alte motive în spatele deciziei de a lua copilul, având în vedere că epilepsia în sine nu ar trebui să fie suficientă pentru o astfel de măsură drastică.

„Voi comenta în calitate de cadru medical: doar pentru epilepsie nu îți ia nimeni copilul atât timp cât tu respecți tratamentul și soțul este alături de tine, sunt altele la mijloc cu siguranță. Dacă ai ajuns cu ea în spital și copila suferă de rahitism sau au considerat că nu este bine îngrijită, atunci au aplicat protocolul. Luați asta în considerare, vă rog, prima dată. Dragă mămică, îți doresc să reușești să îți ții din nou puiul în brațe și să știi să prețuiești acest lucru.”, îi răspunde această persoană.

„Într-adevăr, în Italia asistența socială este teribilă când este vorba de copii. Mai cunosc cazuri în care copiii au fost smulși din sânul familiei.”. mai spune cineva în comentarii.

Această poveste a readus în atenție sensibilitatea și complexitatea sistemului de protecție a copilului din Italia. Comentariile din comunitatea online sugerează că există îngrijorări cu privire la modul în care autoritățile iau decizii în astfel de cazuri și necesitatea unei mai mari transparențe și sensibilități în abordarea acestor situații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel