Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gest superb în memoria lui Gheorghe Țibil, șoferul român mort în Belgia: Sute de șoferi de TIR din Europa au tras pe dreapta la ora înmormântării
WhatsApp
Gest superb în memoria lui Gheorghe Țibil, șoferul român mort pe o autostradă din Belgia. Sute de șoferi de TIR din Europa au tras pe dreapta la ora înmormântării colegului lor.
Românul a fost condus pe ultimul drum de zeci de persoane

Gheorghe Țibil, șoferul român de TIR care și-a pierdut viața în Belgia, după ce a fost lovit de un capac de canalizare aruncat de pe un pod, a fost înmormântat duminică, 19 mai 2024, în satul său natal.

 

Sute de șoferi de camion din Spania au întrerupt activitatea timp de cinci minute, duminică la prânz, pentru a-și arăta respectul față de colegul lor, Gheorghe Țibil, un șofer român ucis pe o autostradă din Belgia. În timpul funeraliilor acestuia, șoferii au ieșit în fața camioanelor și au claxonat continuu, încercând să atragă atenția asupra violențelor cu care se confruntă șoferii de TIR pe drumurile din Europa.

Gheorghe Țibil, angajat al companiei Castillo Trans din Alicante timp de 10 ani, și-a pierdut viața după ce un grup de cinci tineri a aruncat un capac de canal de pe un pod pe o autostradă din Belgia. Capacul a străpuns parbrizul camionului său, provocându-i decesul instantaneu.

Protestul spontan a inclus și alte companii internaționale de transport, șoferii oprind vehiculele pe marginea drumului sau claxonând de pe traseu în semn de solidaritate. Partenera lui Gheorghe, care se afla alături de el în cabină, a avut prezență de spirit și a reușit să oprească camionul, prevenind astfel o tragedie și mai mare.

Cinci tineri au fost arestați

 

Colonelul Stephane Bouquette, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Namur, Belgia, a declarat: „Ea a văzut că șoferul a murit pe loc și a preluat controlul asupra vehiculului, reușind să-l oprească pe prima bandă a autostrăzii.”

Cei cinci tineri, care se presupune că erau sub influența protoxidului de azot, cunoscut și sub numele de „gaz ilariant”, pentru efectele sale psihoactive, sunt acum cercetați în stare de arest în cadrul unei anchete pentru „asasinat”. 

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel