Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gunoierii din Paris au declanşat greva. Orașul ameninţă să fie sufocat de gunoaie în perioada Jocurilor Olimpice
WhatsApp
Gunoierii au declanşat o grevă la Paris, care ameninţă perioada Jocurilor Olimpice.
Parisul riscă să fie sufocat de gunoaie (Sursa: Captură Youtube)

O acţiune de protest a gunoierilor parizieni, care ameninţă toată perioada Jocurilor Olimpice, a debutat, marţi, în capitala Franţei, informează AFP.

Conform primăriei Parisului, 16 la sută din efectivele lucrătorilor, un gunoier parizian din şase, se afla în grevă marţi.

"Serviciile de colectare au fost un pic perturbate astăzi", a indicat primăria, fără să ofere volumul deşeurilor neadunate.

Dar sindicatul CGT FTDNEEA, reprezentantul lucrătorilor din salubritate, susţine că gunoierii sunt mobilizaţi în acţiuni greviste în proporţie de 70 până la 90 la sută.

Preavizul de grevă este valabil pentru şase zile în luna mai (14-16 şi 22-24), apoi din 1 iulie până pe 8 septembrie, înglobând întreaga perioadă a Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie).

Sindicatul reclamă o creştere salarială de 400 de euro pe lună pentru toate persoanele şi o primă excepţională de 1.900 de euro pentru agenţii care vor lucra pe durata Jocurilor Olimpice, potrivit sursei citate de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel