Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
”Afacerea” unei românce din Italia: Fura telefoanele mobile de la persoane cu dizabilități și le cerea bani pentru răscumpărare
WhatsApp
O româncă recidivistă a fost reținută pentru jefuirea a nouă persoane din categorii sociale vulnerabile.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O româncă în vârstă de 30 de ani se confruntă cu multiple acuzații de tâlhărie și furturi, inclusiv unele violente, comise împotriva persoanelor în vârstă din zona gării din Genova. 

Femeia a fost reținută în urma unor investigații care au evidențiat un mod de tâlhărie specific, confirmat acum prin diverse incidente.

Românca a înșelat nouă persoane 

 

Una dintre acuzațiile împotriva ei datează din 2020 când această a abordat un bărbat pe stradă, sub pretextul oferirii de servicii sexuale, pentru a-i fura telefonul. Femeia ar fi încercat ulterior să șantajeze victima pentru returnarea cartelei SIM, însă fără succes. 

Ea este acum judecată pentru furt cu dexteritate și tentativă de estorcare. Într-o anchetă mai amplă, se relevă că suspecta ar fi avut nouă victime într-un interval cuprins între iunie 2023 și martie 2024, majoritatea fiind persoane în vârstă sau cu dizabilități.

Modul său de operare includea ademenirea victimelor cu promisiuni de acte sexuale, pentru ca ulterior să le jefuiască. În unele cazuri, ea ar fi folosit diferite scheme pentru a-i distrage atenția victimelor și a le fura bunurile sau bani, relatează Il Resto del Carlino. 

În prezent, suspecta se află în custodie preventivă, iar numele său este bine cunoscut autorităților. Incidentele raportate s-au concentrat în principal în zona gării, dar au avut loc și câteva în alte zone din oraș. O procedură paralelă este deja în curs pentru infracțiunile comise, iar femeia a încălcat deja o interdicție de trei ani impusă anterior.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel