Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Italia, prins făcând bișniță cu materialele de construcții pe care le fura din compania la care lucra
WhatsApp
Un angajat român a fost prins furând materiale de construcție în valoare de 20.000 de euro. Suspectul, în complicitate cu un alt conațional, revindea ilegal bunurile pe piața neagră la prețu dublu.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Patru bărbați au fost implicați în furtul și revânzarea ilegală a sute de role de membrane bituminoase în valoare de 20.000 de euro din cadrul firmei Technonicol din Pasiano di Pordenone.  Printre acești suspecți se numără trei angajați ai companiei: un columbian în vârstă de 37 de ani, rezident în Pasiano di Pordenone, un român de 37 de ani, rezident în Azzano Decimo, și un tânăr de 28 de ani, rezident în Porcia.

Cel de-al patrulea suspect este un român de 37 de ani, rezident în Cessalto, care este acuzat că ar fi achiziționat bunurile furate pentru a le revinde ulterior la preț dublu. 

Cazul a fost adus în atenția autorităților după ce carabinierii din Prata au reușit să să-l aresteze pe unul dintre suspecți în timp ce încerca să transporte bunurile furate într-un Fiat Ducato,  în dimineața zilei de 9 martie, scrie Il Gazzettino. 

Planul hoților era foarte bine pus la punct 

 

Ancheta a dezvăluit un sistem bine pus la punct, în care angajații firmei au fost implicați în furtul de materiale, pe care ulterior le transportau și le vindeau ilegal în diverse zone din provincia Pordenone, Veneția și Treviso.

Operațiunea de urmărire și capturare a durat luni de zile, autoritățile fiind pe urmele infractorilor încă din luna noiembrie a anului trecut. Cu sprijinul procurorului adjunct al Procuraturii din Pordenone, Monica Carraturo, anchetatorii au reușit să strângă suficiente dovezi pentru a interveni și a stopa această rețea ilegală.

Carabinierii au descoperit că materialele furate erau încărcate în vehiculele personale ale suspecților și transportate la locuința unuia dintre aceștia, unde erau apoi revândute. Rețeaua pare să fi funcționat eficient timp de mai multe luni, până când investigațiile autorităților au condus la prinderea în flagrant a unuia dintre suspecți în timp ce încerca să părăsească locul de muncă cu bunurile furate.

Citește și: ”Noaptea ca hoții”. Cinci români din Germania prinși în flagrant furând cabluri dintr-o fabrică de ciment

Pentru moment, anchetatorii continuă să investigheze acest caz pentru a aduce în fața justiției toți cei implicați și pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel