Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski a condamnat tentativa de asasinat asupra prim-ministrului Slovaciei, Robert Fico
WhatsApp
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat tentativa de asasinat asupra premierului Slovaciei, Robert Fico.

Zelenski a făcut publică declarația pe X, relatează Ukrinform.

"Atacul asupra premierului slovac Robert Fico este îngrozitor. Condamnăm cu fermitate acest act de violență împotriva șefului de guvern al statului nostru partener vecin. Trebuie depuse toate eforturile pentru a ne asigura că violența nu devine o normă în nicio țară, formă sau sferă", a declarat președintele.

El și-a exprimat speranța că Fico se va recupera curând și a exprimat solidaritatea Ucrainei cu poporul slovac.

 

Mai mulți lideri mondialii au reacționat la atacul lui Robert Fico

 

Liderii mondiali au transmis mesaje după ce premierul populist al Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit într-un schimb de focuri și transportat de urgență la spital.

Fico, în vârstă de 59 de ani, ar fi fost lovit în stomac după ce patru focuri de armă au fost trase în fața Casei de Cultură din orașul Handlova, unde liderul se întâlnea cu susținătorii săi. Un suspect a fost reținut.

Zuzana Čaputov, președintele Slovaciei, i-a transmis urări de bine, condamnând atacul, pe X, fostul Twitter: "Absolut șocată de atacul brutal de astăzi asupra prim-ministrului slovac Robert Fico, pe care îl condamn în termenii cei mai fermi posibil. Îi doresc multă putere în acest moment critic și o recuperare rapidă. Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către familia și apropiații săi."

Alți lideri europeni s-au alăturat, inclusiv liderul populist al Ungariei, Viktor Orbán, care a declarat: "Am fost profund șocat de atacul atroce împotriva prietenului meu, premierul Robert Fico. Ne rugăm pentru sănătatea și recuperarea sa rapidă! Dumnezeu să-l binecuvânteze pe el și țara sa!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel