Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Belgia, arestat pentru furt în valoare de 2.678 de euro. ”A trebuit să plătească operația mamei sale și nu a găsit altă opțiune”
WhatsApp
Doi români recidiviști au fost prinși în timp ce tăiau etichetele de pe niște haine furate. Unul dintre ei și-a asumat toată vina, în timp ce celălalt, a fugit. 
Hoț român arestat la Terni: a furat produse în valoare de aproximativ 500 de euro / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Instanța penală din Mechelen a pronunțat o sentință împotriva a doi cetățeni români, găsiți vinovați de furturi în regiune. Cei doi indivizi au primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare de 18 luni și o amendă de 1.600 de euro.

Unul dintre români a luat vina asupra sa 

 

Mașina în care călătoreau a fost implicată în incidentele anterioare din Flandra de Vest, atrăgând atenția autorităților. Camerele ANPR din Mechelen au detectat prezența vehiculului în zona respectivă, declanșând astfel supravegherea acestuia de către poliție. Într-o parcare din apropierea unei filiale Van Haren, ofițerii au observat cum unul dintre bărbați tăia etichetele de pe îmbrăcăminte înainte de a le pune într-o valiză. Ulterior, un altul a fost surprins părăsind magazinul Krëfel cu un fier de călcat sub braț, ceea ce a determinat o intervenție din partea autorităților. În mașina lor, poliția a descoperit bunuri furate în valoare de 2.678 de euro.

În fața instanței, unul dintre inculpați a recunoscut imediat faptele, afirmând că celălalt individ nu a avut nicio implicare în acțiunile sale. Cel de-al doilea bărbat a pretins că era doar șofer și că nu știa despre intențiile partenerului său. Deși ambii au fost prevăzuți inițial cu o brățară de monitorizare electronică, "șoferul" a reușit să o taie și să dispară, procesul continuând în absența sa.

Procurorul a solicitat o pedeapsă mai aspră, cerând un an de închisoare și o amendă de 1.600 de euro, împreună cu confiscarea bunurilor și a autoturismului folosit în comiterea infracțiunilor. Avocatul inculpatului reținut a prezentat circumstanțele atenuante, argumentând că acesta a acționat dintr-o situație de disperare, fiind nevoit să fure pentru a putea acoperi costurile unei intervenții chirurgicale urgente pentru mama sa în țara natală.

”A trebuit să plătească operația mamei sale în țara natală și nu a găsit altă opțiune decât să fure lucruri și să le revinde”, a spus avocatul său.

Judecătorul a considerat că amândoi inculpații au fost implicați în faptele comise, pronunțând o sentință de 18 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 1.600 de euro pentru fiecare.

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel