Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Italia a fost abuzată fără niciun motiv de iubitul italian, chiar de ziua lui
WhatsApp
O româncă a fost abuzată de iubitul său italian, în timp ce sărbătoreau ziua lui de naștere. 

O româncă în vârstă de 36 de ani, stabilită în Sarmeola, a fost abuzată fără niciun motiv de fostul partener italian, în timp ce sărbătoreau ziua lui de naștere. Potrivit relatărilor, cei doi și-au petrecut împreună o parte din ziua de naștere a bărbatului, dar atmosfera de sărbătoare s-a transformat într-un coșmar când acesta a început să o agreseze pe femeie fără niciun motiv aparent.

Românca are nevoie de 25 de zile pentru recuperare 

 

Cu palmele, lovituri și pumni, agresorul a atacat femeia, iar aceasta a ajuns la un pas de sufocare în timp ce încerca să lupte pentru viața ei. În ciuda unui istoric al maltratărilor, femeia nu raportase niciodată abuzurile. Norocul a fost de partea ei atunci când a găsit o oportunitate de a scăpa și a sunat imediat la poliție.

Femeia a fost transportată de urgență la spital, iar medicii au estimat că va avea nevoie de aproximativ 25 de zile pentru recuperare. Între timp, agresorul a fost plasat în arest la domiciliu, așteptându-se ca justiția să își facă cursul.

Din nefericire, nu este primul caz de acest gen. Luna trecută, o româncă de 35 de ani, din Italia, a depus mărturie în instanță, relatând un coșmar de opt ani în care a fost terorizată și abuzată de către partenerul ei. Martorul a dezvăluit detalii cutremurătoare ale abuzului său, inclusiv momentul în care a fost amenințată cu un ciocan sub ochii copiilor lor.

Femeia a descris un comportament teribil al partenerului ei, caracterizat de absență și violență.

"Când termina munca pleca să bea și se întorcea noaptea târziu sau chiar a doua zi dimineața. Îi ceream să fie mai prezent, pentru că nu puteam să mă descurc singură cu cei cinci copii ai noștri. În schimb, mă insulta și mă bătea", a explicat ea, conform presei străine.

Însă, unul dintre cele mai traumatizante momente a fost când, în martie 2023, a fost amenințată cu un ciocan în timp ce ținea în brațe cel mai mic copil și sub privirile celorlalți trei copii. Această scenă de groază a avut loc în propria lor casă, în fața inocenței copiilor care au fost martori la actele violente ale tatălui lor.

Incidentul a fost un punct de cotitură pentru femeie, care a decis să facă pasul curajos de a denunța abuzurile.

"Cu o altă ocazie, a venit acasă noaptea târziu și, când i-am cerut explicații, m-a lovit în cap", a adăugat ea, descriind un alt episod violent. Frica pentru siguranța ei și a copiilor a fost atât de mare încât a fost nevoită să fugă din propria casă, ieșind pe fereastra dormitorului pentru a scăpa și a chema poliția.

După ce a depus plângerea împotriva partenerului său, femeia a fost transferată într-un centru antiviolență, unde a primit sprijin și protecție. Cu toate acestea, coșmarul său nu s-a încheiat odată cu plecarea din mediul abuziv.

"Când a aflat", a mărturisit ea, "mi-a trimis mesaje de intimidare în care spunea că va merge la închisoare afișând capul meu tăiat."

Este esențial ca victimele să primească sprijinul și protecția necesară pentru a scăpa din ciclul abuzului și pentru a începe procesul de vindecare. De asemenea, este crucial ca autoritățile să trateze cu seriozitate amenințările și să ofere suportul adecvat pentru a asigura siguranța victimelor de violență domestică.

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel