Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Slovaciei, în stare gravă după ce a fost împușcat. Operația durează trei ore 
WhatsApp
Starea premierului slovac este foarte gravă. 
Un medic a părăsit sala de operație în timpul intervenții chirurgicale - Nu mi-ați făcut ceai. Sursa foto: freepik.com

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operații "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împușcat de cinci ori într-un atac comis miercuri în orașul Handlova, informează EFE.

"Starea sa este extrem de gravă", a declarat ministrul apărării, Robert Kalinak, în cadrul unui briefing de presă, precizând că operația va dura trei ore și jumătate. El a adăugat: "Ne rugăm cu toții ca buna constituție a premierului și medicina modernă să își facă treaba".

"Potrivit informațiilor de care dispunem, (Fico) a suferit politraumatisme grave în urma mai multor răni prin împușcare și starea sa este extrem de gravă", a spus ministrul apărării.

Kalinak a afirmat că atacul asupra lui Fico a fost motivat politic. "Ceea ce s-a întâmplat este un atac politic. Aceasta este absolut clar și noi trebuie să reacționăm în consecință", a declarat Robert Kalinak în briefingul de presă de la spital.

Atacul din Slovacia este calificat drept asasinat

 

Ministrul slovac de interne, Matus Sutaj Estok, a declarat că autoritățile suspectează că atacul a fost motivat politic și l-au clasificat drept asasinat, relatează Reuters.

Potrivit postului de televiziune TA3, atacatorul ar fi Juraj C., fost angajat al unui serviciu de securitate privat. Acest lucru nu a fost confirmat oficial.

În pofida unui embargo asupra informațiilor, postul de televiziune a obținut o înregistrare video de la spital. În aceasta, presupusul atacator, având un aspect buimac, a declarat: "Nu sunt de acord cu politica guvernului", relatează DPA.

Cu o voce indistinctă, el a citat planul guvernului de a închide postul public de radio și televiziune RTVS, împotriva căruia mii de oameni au manifestat timp de săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel