Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Diaspora și pot schimba actele fără să mai vină în țară. Iată procedura
WhatsApp
Românii care locuiesc în străinătate își pot schimba actele, fără să mai fie nevoie să vină în țară.

Cei care locuiesc în străinătate pot obţine un nou act de identitate, fără a mai veni în ţară, prin împuternicit, pe bază de procură specială autentificată la misiunile diplomatice ori oficiile consulare de carieră ale României din statul respectiv.

Care este procedura simplificată

Este vorba despre ambasadă sau consulat și nu se mai percepe taxă consulară. Procura trebuie să aibă aplicată fotografia solicitantului şi să fie certificată cu timbrul sec al misiunii diplomatice sau oficiului consular respectiv. La procură se atașează o fotografie identică cu cea care a fost aplicată pe aceasta ștampilată pe verso.

Potrivit primelor informații, în cuprinsul procurii speciale trebuie să se regăsească, impus prin lege, scopul pentru care aceasta a fost întocmită, respectiv depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate şi / sau ridicarea actului de identitate. Tot în procura specială trebuie să mai fie notat şi motivul solicitării actului de identitate (expirare, schimbarea domiciliului, pierdere, etc.).

Procura specială autentificată la misiuniea diplomatică ori oficiul consular al României din statul respectiv se va prezenta în original de către persoana împuternicită împreună cu certificatul/tele de stare civilă și actul de proprietate, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel