Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aeroportul din Catania a fost redeschis. O erupție vulcanică a forțat închiderea sa încă de duminică 
WhatsApp
Aeroportul din Catania s-a redeschis după ce o erupție vulcanică a forțat închiderea sa. 
Ce trebuie să faceți dacă zborul dumneavoastră spre sau dinspre Regatul Unit are întârziere sau este anulat (Sursa foto: X)

Înainte de cea mai mare sărbătoare din Italia, un nor de cenușă produs de erupție a provocat anulări, întârzieri și devieri de zboruri. Călătoriile spre și dinspre Sicilia au fost perturbate în mare măsură după ce muntele Etna a erupt duminică seara. 

Majoritatea zborurilor de pe aeroportul din Catania au fost anulate. Inițial, aeroportul spera să se redeschidă luni la ora 20.00, dar a rămas închis până marți, 15 august, la ora 6.00 dimineața.

Etna este cel mai activ vulcan din Europa, iar autoritățile italiene spun că a intrat în faza de "prealertă", trecând de la nivelul de alertă F0 la F1.

Haosul a avut loc cu o zi înainte de cea mai mare sărbătoare națională din Italia, Ferragosto.

Aeroportul din Catania a fost închis după erupția vulcanului Etna

 

Luni seară, oficialii aeroportului au anunțat că toate zborurile au fost suspendate la Catania până marți la ora 6 dimineața, din cauza căderilor de cenușă vulcanică. 

Catania este al doilea cel mai mare aeroport din Sicilia și operează zboruri interne și internaționale.

Aeroportul a fost redeschis acum, dar i-a sfătuit pe pasageri să se informeze la compania aeriană pentru a afla informații despre zborul lor.

Erupția s-a diminuat, dar pe străzile din Catania se află cenușă. Primarul a interzis utilizarea motocicletelor până miercuri și a interzis șoferilor să conducă cu peste 30 km/h.

În mod normal, în Catania operează în jur de 200 de zboruri pe zi și a trebuit să se închidă luni la ora 2.38 dimineața, în urma sosirii unui zbor din Casablanca. Aeroportul se află la aproximativ 50 km sud de vulcan.

Aeroportul Catania: Unde au fost deviate zborurile?


Tablourile de plecări și sosiri ale aeroportului din Catania au arătat că aproximativ 95 la sută dintre zborurile de luni au fost anulate.

Cu toate acestea, câteva zboruri au continuat să sosească sau au fost redirecționate către alte aeroporturi din Sicilia.

Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană și, prin urmare, aeroporturile sunt dispersate. 

Aeroporturile Catania și Comiso se află pe coasta de est a insulei. În timp ce aeroportul din Palermo, cel mai mare din insulă, se află pe coasta de vest. Este un drum de patru-cinci ore de la Catania la aeroportul din Palermo.

De asemenea, câteva zboruri au fost redirecționate către aeroportul din Trapani, care se află la patru ore de mers cu mașina de Catania, relatează Euronews Travel. 

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel