Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iată cum poți obține un bilet de tren gratuit în Franța și Germania. 60.000 de astfel de tichete sunt oferite de cele două țări
WhatsApp
Franța și Germania oferă 60.000 de bilete de tren gratuite celor care vor să exploreze cele două state în această vară. Iată cum poți obține un bilet de tren gratuit. Biletele gratuite pentru călătorii în Franța sau Germania se acordă pe baza principiului "primul venit, primul servit", așa că trebuie să fiți rapizi.
Franța și Germania oferă 60.000 de bilete de tren gratuite

Persoanele care au sub 27 de ani și doresc să călătorească între Franța și Germania în această vară, ar putea avea noroc. Nu mai puțin de 60.000 de bilete de tren gratuite sunt puse la dispoziția tinerilor pentru a călători în această vară. 

Programul de transport feroviar a fost anunțat la începutul acestui an de către miniștrii transporturilor din cele două țări, Clément Beaune și Volker Wissing, iar acum a fost deschis pentru înscrieri. Scopul inițiativei este de a încuraja călătoriile și de a crea un schimb cultural între Franța și Germania, pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a semnării Tratatului de la Elysée, relateză Euronews Travel.

Beaune a adăugat că inițiativa vizează, de asemenea, încurajarea unui număr mai mare de tineri să ia trenul și este în concordanță cu ambițiile climatice ale Franței. Serviciile naționale de transport feroviar Deutsche Bahn și SNCF vor sprijini financiar acest proiect.

Cum pot obține un bilet de tren gratuit în Franța și Germania


Au fost puse la dispoziție 60.000 de bilete - 30.000 în Franța și 30.000 în Germania. Acestea le vor permite tinerilor să ia trenul spre cealaltă țară și apoi să călătorească în timp ce se află acolo, la fel ca un bilet Interrail. 

Tinerii sub 27 de ani care locuiesc în Franța și în Germania pot depune cereri, iar cei care vor avea norocul să primească bilete vor putea alege o perioadă de 7 zile pentru vizita lor. 

Biletele vor fi distribuite pe baza principiului "primul venit, primul servit". Cei care locuiesc în Franța se pot înregistra pe site-ul francez, iar cei care locuiesc în Germania trebuie să folosească site-ul german

Trebuie să puteți dovedi că sunteți rezident în oricare dintre cele două țări, dar nu este necesar să fiți cetățean. 

După ce ați completat formularul de înregistrare, dacă mai există bilete, acestea vă vor fi trimise direct prin e-mail. Abonamentul este valabil pentru călătorii între 1 iulie și 31 decembrie 2023.

Cum funcționează biletele de tren gratuite?


Biletul vă permite să călătoriți liber în cealaltă țară. Nu este obligatoriu să intrați și să plecați din țară folosind același oraș. 

Cu toate acestea, este important de reținut că biletele nu acoperă călătoriile în jurul țării în care locuiți.  

Pentru cei care călătoresc în Germania, biletul vă oferă acces la toate trenurile germane, inclusiv la trenurile de mare viteză ICE. Cu toate acestea, dacă doriți să rezervați un loc, este posibil să trebuiască să plătiți un cost suplimentar de 4 euro. 

Dacă mergeți cu trenul TGV în Franța, puteți rezerva un loc în persoană la o stație SNCF. Alternativ, puteți opta să treceți granița folosind un tren regional pentru a evita taxa de rezervare.


Sunt planificate noi rute feroviare între Franța și Germania

 

Wissing și Beaune au anunțat, de asemenea, că o nouă rută de trenuri TGV între Paris și Berlin ar urma să înceapă să circule în 2024. În prezent, pentru o călătorie între cele două capitale, călătorii trebuie să schimbe într-o stație separată, cum ar fi Köln sau Frankfurt. 

Noua legătură de mare viteză ar permite pasagerilor să facă această călătorie în aproximativ șapte ore.

În cursul acestui an va fi introdus și un tren de noapte care va lega orașele.

Miniștrii transporturilor au declarat că noile rute reprezintă doar un alt pas spre crearea unei rețele feroviare unice în cele două țări.

 

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel