Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Harta orașelor din Italia unde se pot cumpăra case cu 1 euro. Tot mai mulți străini caută "la dolce vita" cu bani puțini
WhatsApp
Numărul orașelor italiene depopulate care vând casele abandonate la prețul simbolic de un euro a continuat să crească și în 2023. Încă de la primele oferte care au luat avânt în 2019, casele de un euro au stârnit interesul potențialilor cumpărători din străinătate care caută "la dolce vita".  
Harta orașelor din Italia unde poți cumpăra case la 1 euro

Inițial, programele au fost lansate de orașele și satele rurale italiene a căror populație se diminuase, deși în 2020 Taranto a devenit primul (și deocamdată singurul) oraș italian care a oferit locuințe cu un euro în centrul său istoric.

În timp ce prețul final de achiziție al acestor locuințe se ridică de obicei la mult mai mult de un euro, mulți cumpărători spun că proprietățile sunt încă un chilipir și că ele permit integrarea în părți ale Italiei care altfel ar fi necunoscute. Totuși, unii potențiali cumpărători spun că au fost descurajați de numărul mare de documente și reglementări și de costul renovărilor implicate.

Însă controversat sau nu, conceptul pare să fie consolidat. Orașul Ripacandida din regiunea Basilicata a fost cel mai recent adăugat la începutul acestui an pe lista orașelor care oferă case de un euro.

Publicația The Local, a analizat ofertele disponibile în acest moment și a selectat unele dintre cele mai interesante, pe care le puteți găsi enumerate mai jos.

Ripacandida, Basilicata

 

În provincia Potenza, acest sat cu doar 1.767 de locuitori este cocoțat pe o stâncă ce domină o regiune pitorească și colinară.

Emigrarea masivă în SUA la sfârșitul secolului al XIX-lea a jucat un rol important în depopularea satului, iar autoritatea locală a început acum să vândă casele abandonate în încercarea de a atrage noi locuitori.

Printre monumentele locale se numără biserica Santa Maria del Sepulcro și sanctuarul San Donato și, la fel ca multe alte locuri de casă de un euro, satul se potrivește persoanelor care caută un stil de viață relaxat.

Cele opt proprietăți scoase la vânzare până în prezent par a fi mici - aproximativ 30 de metri pătrați fiecare - și nu este clar din informațiile online în ce stare se află.

Pentru a afla mai multe informații, consultați site-ul comunei.

Patrica, Lazio

 

La doar 70 de kilometri de Roma, acest sat de pe un deal din Lazio are o populație de 3.176 de locuitori.

Primarul satului a filmat un apel video în 2017 în care spunea "Veniți la noi". De-a lungul videoclipului, el a evidențiat aspectele pozitive ale vieții în Patrica, spunând că localitatea este plină de istorie și de frumusețe.

Cele două case listate în prezent pe site-ul comunei par a fi într-o stare proastă de reparare, dar apropierea de capitală și locația pitorească ar putea face din aceasta o investiție care să merite pentru unii.

Pietramelara, Campania

 

La numai 50 de kilometri de Napoli și la 25 de kilometri de Caserta, nu este de mirare că acest oraș din Campania a avut destul de multe cereri pentru case de un euro. A primit 200 de cereri în șase luni, atunci când a lansat primul său proiect de case de un euro în 2021.

Ca și în alte părți, locuințele disponibile în acest oraș necesită renovări. Cu toate acestea, este un loc destul de popular și casele de un euro tind să se vândă rapid.

Dacă ați ajuns prea târziu, nu disperați; apartamentele de aici se vând cu doar 65.000 de euro, potrivit portalului online de locuințe Idealista.

Pentru a afla mai multe, consultați site-ul comunei.

Triora, Liguria

 

Chiar la granița cu Franța, acest loc este perfect pentru cei care caută un stil de viață italian, fiind în același timp conectat la restul Europei continentale.

Are poate cea mai mică populație de pe această listă, cu doar 416 locuitori, așa că este ideal pentru cei cărora le place să trăiască la distanță.

Datorită locației sale, orașul este încărcat de istorie. A aparținut Franței și a fost etichetat drept "grânarul Republicii Genova" înainte de unificarea Italiei. 

Pentru a afla mai multe informații, consultați site-ul comunei.

siena-oras-italia-preturi-la-imobiliare

Leonforte, Sicilia

 

Satul sicilian Leonforte a scos pe piață locuințe ieftine în centrul său istoric baroc în 2022.

În provincia centrală Enna, acest oraș vechi găzduiește un amestec de atracții culturale și naturale, pe care municipalitatea locală dorește să îl repopuleze pentru a-și păstra viitorul social și economic.

Leonforte spune că proiectul său de locuințe de un euro prevede reamenajarea zonelor urbane, menite să atragă familii, turism și întreprinderi.

Pratola Peligna, Abruzzo

 

La doar o jumătate de oră de stațiunea de schi Roccaraso și la aceeași distanță de orașul de coastă Pescara se află această mică și fermecătoare comună, în provincia l'Aquila.

Fiind o zonă mică, cu aproximativ 7250 de locuitori, există o mulțime de spațiu nelocuit, așa că autoritățile speră să atragă noii veniți cu oferte imobiliare tentante.

Orașul a lansat acest program în 2021, după ce a constatat că aproximativ 40 la sută dintre casele din zonă erau abandonate și, în multe cazuri, proprietarii nu puteau fi localizați. Unele erau încă listate pe numele unor persoane născute în anii 1890.

Pentru a revigora orașul, au decis să ofere aceste proprietăți la un preț de vânzare de un euro.

Pentru a vedea casele aflate în prezent la vânzare, consultați site-ul municipalității.

Bivona, Sicilia

 

Un mic oraș din inima Siciliei, autoritățile locale doresc să pună în valoare și să recupereze clădirile neglijate și abandonate ale orașului.

Ca și în alte orașe și sate italiene care oferă proprietăți la prețuri de nimic, tinerii din Bivona au plecat în căutarea unui loc de muncă în altă parte, lăsând zona depopulată și în pericol de a deveni un oraș fantomă.

Orașul sicilian, care are doar 3.800 de locuitori, oferă programul său de un euro cu un bonus suplimentar.

Pentru a învinge concurența altor orașe care oferă aceeași ofertă, Bivona ușurează restricțiile de cumpărare și oferă bonusuri fiscale pentru cei care cumpără una dintre cele douăsprezece proprietăți goale și dărăpănate din oraș.

Mai multe informații despre proprietățile disponibile și condițiile de cumpărare sunt disponibile, parțial în limba engleză, aici.

Printre condițiile pe care cumpărătorii trebuie să le accepte se numără plata unui depozit de 2 500 de euro și declararea destinației pe care o vor da proprietății, care poate fi orice, de la o casă de familie la o proprietate de închiriat pentru vacanțe sau chiar un atelier de artizanat.

În cazul ofertelor concurente, veți obține mai multe puncte dacă intenționați să accelerați proiectul de restaurare și dacă folosiți materiale regenerabile.

case-de-vanzare-cu-un-euro-in-sicilia--la-30-de-minute-de-mare--o-investitie-care-nu-trebuie-ratata

Bisaccia, Campania

 

Acest oraș speră să atragă familii și grupuri de prieteni pentru a cumpăra câteva proprietăți la preț de chilipir.

Orașul pitoresc Bisaccia, situat într-o zonă interioară din regiunea Campania, în sudul Italiei, a început să scoată pe piață clădiri dărăpănate pentru un euro în 2021, în speranța de a revigora comunitatea.

Dar, spre deosebire de alte orașe care oferă astfel de oferte pentru persoanele care se angajează să renoveze, oficialii din Bisaccia spun că clădirile sale strâns grupate s-ar potrivi mai degrabă unor proiecte comunitare. Aflați mai multe pe site-ul oficial care enumeră casele de chilipir.

Harta interactivă a localităților din Italia care oferă case la 1 euro 

 

În Italia există mai multe localități unde puteți găsi case de un euro, majoritatea fiind în Sicilia. Aruncați o privire pe harta interactivă pentru anul 2023, disponibilă AICI.

Unele orașe oferă în schimb case la 2 euro, inclusiv Sambuca, micul oraș sicilian care spune că a câștigat 100 de milioane de euro în doi ani după ce a devenit unul dintre primele - și cele mai de succes - locuri în care s-au vândut case la preț de chilipir în 2019. Patru ani mai târziu, orașul continuă să deruleze proiectul.

Noii proprietari trebuie să se angajeze să își renoveze proprietatea în termen de trei ani, costurile începând de la 15.000 de euro (12.800 de lire sterline), plus un depozit de garanție de 5.000 de euro.

Site-ul oficial al Sambuca ofera și răspunsuri la o parte din întrebări pe care le au potențialii clienți.

"Trebuie să fiu cetățean italian pentru a cumpăra proprietăți imobiliare?". (Nu.)

"Trebuie să transfer reședința la Sambuca după ce cumpăr bunuri imobiliare?" (Nu.)

"Trebuie să transfer reședința la Sambuca după ce cumpăr bunuri imobiliare?" (Nu.) 

Întrebările frecvente precizează, de asemenea, că, dacă mai mulți cumpărători doresc aceeași proprietate, cel care face cea mai mare ofertă are prioritate - ceea ce sugerează că ați putea plăti mult mai mult de 2 euro dacă doriți să vă asigurați o casă în Sicilia.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel