Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aglomerație în punctele de trecere a frontierelor din Bulgaria în Grecia: Românii au stat și două ore la coadă
WhatsApp
Timpul de așteptare pentru a tranzita frontiera între Bulgaria și Grecia, în zilele de sâmbătă şi duminică, a fost de 120 de minute, în timpul orelor de vârf.
Aglomerație în punctele de trecere a frontierelor în Bulgaria și Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că nu au fost recepţionate apeluri din partea cetăţenilor români cu privire tranzitul frontierei bulgaro-elene în zilele de sâmbătă şi duminică, timpul maxim de aşteptare fiind de 120 de minute, în timpul orelor de vârf.

Potrivit unui comunicat, MAE, prin reprezentanţii Ambasadei României la Sofia şi ai Consulatului General al României la Salonic, a monitorizat, pe parcursul zilelor 17 şi 18 iunie, situaţia din punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria şi Republica Elenă, în special PTF Makaza-Nymphaia şi PTF Kulata-Promachonas.

"Accesul în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei PTF Kulata-Promachonas se realizează pe 5 benzi, iar cetăţenii statelor membre UE, inclusiv cetăţenii români, beneficiază de control simplificat. Reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiului consular au fost pregătiţi să ofere asistenţă consulară cetăţenilor români care întâmpină dificultăţi, în limitele competenţelor. Menţionăm că în această perioadă nu au fost recepţionate apeluri din partea cetăţenilor români cu privire tranzitul frontierei bulgaro-elene", au transmis reprezentanţii MAE, potrivit Agerpres.

Aceeaşi sursă subliniază că, în contextul debutului sezonului estival şi al creşterii numărului de turişti, este posibil ca timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei să se mărească.

MAE va continua monitorizarea situaţiei din punctele de trecere a frontierei dintre cele două state. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel