Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, atenţionare de călătorie în Franţa: Greva controlorilor dă peste cap traficul feroviar
WhatsApp
MAE a emis o atenţionare de călătorie în Franţa. Grevă naţională a controlorilor feroviari va da peste cap circulația trenurilor.
Tren din Franța (Sursa: Pexels)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că, începând de pe 15 februarie, de la ora 20,00, până pe 19 februarie, la ora 08,00, este prevăzută o grevă naţională a controlorilor feroviari din această ţară, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei trenurilor pe ansamblul liniilor operate de SNCF Călători - TGV, Ouigo, iNOUI, TGV Europe şi Intercites.

Informaţiile referitoare la programul trenurilor vor fi disponibile pe site-urile www.sncf.com , www.sncf-connect.com . Totodată, pot fi consultate informaţii privind eventuale modificări ale rezervărilor sau rambursări ale biletelor pentru cursele anulate.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris (+33147052966 şi +33147052755).

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Consulatul General al României la Paris (+33680713729);

* Consulatul General al României la Marsilia (+33610027164);

* Consulatul General al României la Lyon (+33643627736);

* Consulatul General al României la Strasbourg (+33627050022).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet paris.mae.ro, cgparis.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, şi reaminteşte că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", cu informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel