Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă în transporturi în Italia, pe 24 ianuarie. Zboruri anulate în mai multe aeroporturi, autobuzele locale rămân în garaje
WhatsApp
Deși luna ianuarie este o lună destul de liniștită în ceea ce privește grevele din transporturi în Italia, în această săptămână sunt planificate câteva proteste, dintre care două în aceeași zi. 

Miercuri, 24 ianuarie, sindicatele din Italia plănuiesc atât o grevă în transportul public local, cât și o grevă a controlorilor de trafic aerian. Iată care sunt cele mai afectate orașe: 

Greve pe aeroporturile din Italia 

 

Personalul italian de control al traficului aerian (ENAV) va participa miercuri la o grevă care va afecta aeroporturile din întreaga țară timp de patru ore, de la 13.00 la 17.00.

Cele mai afectate aeroporturi vor fi Brindisi, Bologna și Verona, unde au fost declanșate greve suplimentare ale personalului ENAV în același timp.

Cu toate acestea, foarte puține anulări sau modificări de zboruri au fost anunțate până acum de companiile aeriene.

Compania națională italiană ITA airways a anunțat că "a fost nevoită să anuleze 8 zboruri interne programate pentru ziua de 24 ianuarie 2024, reușind să garanteze toate zborurile internaționale și intercontinentale". Aceasta a adăugat că "este posibil să apară și alte modificări ale zborurilor".

Pasagerii care plănuiesc să zboare miercuri spre sau de pe aeroporturile afectate sunt sfătuiți să verifice statutul zborului cu compania lor aeriană înainte de a pleca.

Transportul public 

 

Navetiștii s-ar putea confrunta cu întârzieri sau anulări miercuri, deoarece personalul din transportul public din multe orașe intenționează să ia parte la o grevă de 24 de ore. 

Greva, care este susținută de trei dintre cele mai mari sindicate de transport din Italia, se așteaptă să afecteze serviciile de autobuz, metrou și tramvai, dar nu ar trebui să afecteze trenurile interregionale și de lungă distanță. De asemenea, serviciile de taxi ar trebui să funcționeze ca de obicei.

Momentul exact și nivelul exact al perturbărilor cauzate de grevă vor varia de la un oraș la altul, serviciile din Roma și Milano urmând să fie printre cele mai afectate.

Deși nu toți operatorii locali au publicat detalii privind rutele afectate, aceștia au confirmat că anumite servicii vor garanta funcționarea în conformitate cu legile care prevăd un nivel minim de servicii esențiale.

Principalul operator de transport public din Milano, ATM, a declarat că va asigura servicii minime de la miezul nopții până la ora 8.45 și apoi de la 15.00 la 18.00.

Operatorul feroviar regional Trenord a declarat, de asemenea, că greva ar putea afecta serviciile de la aeroport (trenurile Malpensa Express și S50 Malpensa Airport - Bellinzona), precum și liniile "Milano Cadorna - Canzo/Asso, Como Lago/Novara Nord/Laveno/Varese; S3 Milano Cadorna - Saronno; S4 Milano Cadorna - Camnago L.; Brescia/Iseo - Edolo".

Operatorul de transport din Roma, ATAC, a declarat că serviciile vor funcționa normal până la ora 8.30 și apoi de la 17.00 la 20.00. Liniile de autobuz de noapte ar putea fi afectate.

Autolinee Toscane, care operează servicii de autobuz în zona metropolitană din Florența, a declarat că va funcționa cu servicii minime de la 4.15 la 8.14 și apoi de la 12.30 la 14.29.

În timp ce perioadele de timp protejate variază în funcție de oraș, acestea coincid în general cu orele de vârf de dimineață și după-amiază.

Operatorii i-au sfătuit pe pasagerii care intenționează să folosească transportul public miercuri să verifice starea serviciului lor înainte de a pleca.

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel