Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Diplome gata în câteva zile pentru românii cu experiență care se întorc acasă. Domeniul pentru care se primesc zilnic cereri peste cereri. ”Ne sună fabrici”
WhatsApp
Românii care au muncit în diaspora într-o meserie, legal, pot obține, în doar câteva zile, diplomă pentru a-și certifica competențele. Anumite domenii sunt foarte atractive în țară. Tot ce trebuie să facă este să meargă într-un Centru de Evaluare a Competențelor și să dea un examen practic.

Vlad Iliescu, Director General Atelierele ILBAH, a fost invitatul emisiunii Departe de România, de la ȘtiriDiaspora și DCNews. El a vorbit despre locurile de muncă disponibile pe piață pentru românii care se întorc din diaspora. 

Diplome de calificare în câteva zile, pentru românii care au muncit în diaspora

 

”Sistemul de educație din România este foarte atractiv pentru cei din străinătate. Cei care au muncit în străinătate, fără a obține certificarea, își pot demonstra abilitățile tehnice, fiind supuși unor evaluări ale competențelor, existând centre în acest sens, unde ei pot să participe, sunt niște examene care durează câteva zile, probe practice, și atunci ei pot obține calificări cum ar fi de zidar, zugrav, electrician, fără să mai urmeze un întreg curs. Evident, trebuie să demonstreze experiența pe care au avut-o, pe care au acumulat-o prin contracte, cu forme legale, nu muncă la negru” a spus Vlad Iliescu. 

Întrebat despre domeniile atractive, directorul Atelierele ILBAH, spune că ”dacă venim în țară și muncim ca-n străinătate, este bine”. 

”Primim zilnic cereri pentru tineri specialiști. Nu mai vorbesc despre croitorie, ne sună fabrici peste fabrici că au nevoie de croitori. Noi cam refuzăm aceste parteneriate pentru că o persoană care termină un astfel de curs își găsește singur de lucru pe croitorie. Adică merge la orice croitorie și-l angajează, pentru că au nevoie de oameni” spune Vlad Iliescu. 

Vezi mai mult în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel