Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Domeniul în care România are nevoie de circa 200.000 de muncitori. Valentin Făgărășian (PNL): Salariile sunt peste 1500 de euro / video
WhatsApp
Valentin Făgărășian, deputat PNL de diaspora și om de afaceri, a fost invitat la emisiunea "Diaspora în direct", de pe ȘtiriDiaspora și DCNews, unde a vorbit despre domeniul în care oamenii pot câștiga la fel de bine ca în Occident. 

Deputatul PNL a povestit că mulți români doresc să se întoarcă în țară și să investească aici. 

"Vedem foarte mulți italieni inclusiv pe Valea Prahovei, în vacanțele pe care ni le facem prin România. Este o legătură mai strânsă între România și Italia sau de ce credeți să sunt așa de înclinați să vină să-și investească banii lor aici?", a întrebat Bogdan Bolojan.

„Italienii sunt popor latin, în primul rând și este clar că sunt atrași de România prin faptul că România, din anumite puncte de vedere, se aseamănă mult cu părțile acestea latine și, de asemenea, pot să spun că mulți italieni sunt căsătoriți cu românce sau mulți români căsătoriți cu italience și automat se fac aceste schimburi și am avut niște discuții. O doamnă m-a contactat din zona Sardinia, ea este din Brăila, vrea să vină la București să deschidă un restaurant italian.

În același timp, am întâlnit în Brașov la un restaurant cu tradiții italiene, o româncă căsătorită cu un italian din zona Torino care și-au deschis acest restaurant pe bază de peste și le merge foarte bine.", a spus Valentin Făgărășian. 

În domeniul construcțiilor se câștigă la fel de bine ca și în alte state occidentale

 

„Aici putem vorbi inclusiv de domeniul construcțiilor care în România suferă foarte mult din cauza lipsei de mână de lucru și pot să spun că în domeniul infrastructurilor avem nevoie de circa 200.000 de muncitori. Dacă noi am aduce acei români care au deja experiențele necesare câștigate în afara țării, ar putea să conducă șantierele de aici care sunt făcute de foarte multe ori de firmele mari italiene care au participat la licitații. 

Chiar este foarte mult de muncă și ar trebui să ne gândim cum ar trebui să promovăm ca acești români care au deja experiență, să vină să ajute la reconstruirea infrastructurii României.", a spus Valentin Făgărășian. 

„Cât de bine se câștigă în construcții, în România? Cam care ar fi salariul oferit care i-ar face pe românii din străinătate să revină în acest domeniu, în țară?”, a întrebat Bogdan Bolojan.

„În domeniul construcțiilor, în România, se câștigă la fel de bine ca și în alte state occidentale, sau poate chiar mai bine. Depinde și de meseria pe care o are fiecare, dar din discuțiile pe care le-am avut cu oameni de afaceri români care lucrează în imobiliare, în România, din discuțiile pe care le-am avut cu românii care s-au întors și lucrează în construcții, sunt foarte mulțumiți și mulți dintre ei au zis că nu s-ar mai întoarce să lucreze în străinătate în condițiile în care pot să lucreze în România pe aceeași bani și sunt acasă la ei.

Nu am vrut să dau neapărat o sumă pentru că diferă de la un șantier la altul, sau de la o meserie la alta. În domeniul construcțiilor salariile sunt peste 1500 de euro în România.", a spus Valentin Făgărășian la emisiunea „Diaspora în direct", de pe ȘtiriDiaspora și DCNews.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel