Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
ȘtiriDiaspora.ro lansează proiectul "Vești bune de acasă!”
WhatsApp
StiriDiaspora.ro derulează în perioada iunie – noiembrie 2023, proiectul "Vești bune de acasă!”, proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. 

Obiectivul general al proiectului este să ofere românilor din afara granițelor țării informații în timp real într-un mod cât mai accesibil și divers. Scopul acestui proiect este să răspundă la cât mai multe întrebări ale românilor din Diaspora, să stabilească un dialog și să faciliteze relația acestora cu instituțiile statului.

În cadrul proiectului vor fi realizate emisiuni de informare precum si dezbateri destinate românilor plecați peste hotare, în care aceștia vor fi ținuți la curent cu noutățile legislative și proiectele dedicate lor, care îi vor ajuta în cazul în care își doresc să revină în România. Invitați vor fi experți, parlamentari și reprezentanți ai autorităților locale. De asemenea, românii din afara granițelor țării vor putea adresa întrebări reprezentanților statului în cadrul dezbaterilor organizate și moderate de jurnaliștii StiriDiaspora.

În plus, proiectul va include și sondaje de opinie referitoare la așteptările românilor în relația cu autoritățile, ale căror rezultate vor fi făcute publice, oferind astfel o perspectivă amplă asupra opiniilor și nevoilor comunității de români din Diaspora. Rezultatele sunt analizate și ulterior transmise instituțiilor statului, asigurându-ne astfel că preocupările și sugestiile comunității ajung la decidenți.

Proiectul "Vești bune de acasă!", toate informațiile pentru românii din afara granițelor într-un singur loc

 

Proiectul ”Vești bune de acasă!” este foarte important pentru românii din Diaspora, deoarece vor găsi într-un singur loc informațiile care-i interesează, vor afla în timp real deciziile care se iau și vor putea să-și spună punctul de vedere, punct de vedere care va fi comunicat prin intermediul articolelor de presă, celor vizați. Vor fi realizate si publicate o serie de articole utile și utilitare despre drepturile românilor din Diaspora, legislație, programe, finanțări.

Pentru a asigura o accesibilitate cât mai mare a informațiilor, acestea vor fi disponibile într-o secțiune separată a site-ului: www.stridiaspora.ro : https://www.stiridiaspora.ro/vesti-bune-de-acasa.html

Prin activitățile desfășurate în proiect, românii interesați din Diaspora vor putea afla informații diverse despre programele dedicate lor, pornind de la cei care vor să își găsească meseria potrivită (cursuri de calificare și recalificare ori sfaturi practice despre echivalarea studiilor în România) sau persoane preocupate de antreprenoriat (accesare de fonduri europene sau naționale pentru deschiderea unor afaceri), până la cei care au muncit în străinătate și vor să se retragă la pensie în România (pași de urmat pentru încasarea pensiei în țară, acte și pașii necesari).

Proiectul "Vești bune de acasă!" are ca obiectiv crearea unei surse de informare de încredere pentru românii din Diaspora, oferindu-le suport în relația cu statul român și facilitând procesul de reîntoarcere în țară pentru cei interesați. Prin intermediul acestui proiect se dorește ca informațiile să ajungă la cât mai mulți români, punându-se accent pe o informare cât mai corectă, pe transparență și accesibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Articole Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel