Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prețul chiriilor a explodat în Spania, în ultimii 10 ani. Cât costă, astăzi, să stai în Madrid
WhatsApp
Chamberí, Salamanca și Retiro pot fi zonele în care majoritatea locuitorilor din Madrid și cei veniți pentru prima dată în oraș ar dori să locuiască, dar pentru mulți acest lucru nu este economic fezabil. 
Prețurile locuințelor în Spania continuă să crească (Foto ilustrativ)

Chiria în Madrid costă acum, în medie, 17,4 euro pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că un apartament de 70 de metri pătrați se închiriază cu 1.218 de euro pe lună.

Acesta este cu peste 60% mai scump decât era acum zece ani pentru chiriașii din Madrid, o tendință observată în marile orașe din Spania și din întreaga lume. Mai există și faptul că nu există suficiente proprietăți cu prețuri rezonabile de închiriat în capitală, pe măsură ce închirierile pe termen scurt se înmulțesc, iar proprietarii cresc prețurile pentru a face față cheltuielilor în creștere și ratelor la credit.

Este un mediu de piață foarte competitiv în care trebuie să acționați rapid și să plătiți adesea o sumă mare de garanție pentru un beneficiu relativ mic.

Unde sunt cele mai mici chirii în Madrid

 

Așa cum era de așteptat, cei care doresc să economisească și să găsească oferte mai bune pentru închirieri trebuie să se îndepărteze mai mult de centrul orașului. Potrivit principalelor site-uri de proprietăți din Spania, Idealista și Fotocasa, zonele din Madrid în care este cel mai ieftin să închiriezi în septembrie 2023 sunt:

Vicálvaro (11,9 euro/m2): Situat în estul orașului, are patru stații de metrou și o stație de tren, precum și multe supermarketuri. Desigur, există și zone mai bune.

Villaverde (12,5 euro/m2): Împărțit în Villaverde Alto și Villaverde Bajo, se află în sudul Madridului, fiind conectat la centrul orașului prin linia 3 de metrou și mai multe autobuze, precum și având multe spații verzi. Villaverde este un cartier multicultural, rezidențial și are o reputație mai bună decât în trecut.

Moratalaz (12,6 euro/m2): Un alt cartier din sudul Madridului, care are prețuri mai mici decât media pentru închirieri, este cunoscut pentru liniștea sa și pentru buna conectivitate (poți ajunge la Sol sau Atocha în mai puțin de 30 de minute cu metroul sau autobuzul).

Vallecas (13,5 euro/m2 până la 14,5 euro/m2): Cartierul tradițional de clasă muncitoare din Vallecas oferă chirii accesibile, mai ales în La Villa de Vallecas decât în Puente de Vallecas, acesta din urmă fiind mai central. Are unele zone mai puțin sigure, dar în cea mai mare parte este vechiul și animatul Madrid sigur.

San Blas-Canillejas (14,08 euro/m2): În ciuda reputației sale negative din decenii trecute din cauza problemelor de droguri care au dispărut de mult, San Blas este printre cele mai sigure districte din Madrid în prezent și împărtășește unele dintre calitățile cartierelor menționate mai sus: prietenos cu familiile, multicultural, verde și bine conectat.

Hortaleza (14,2 euro/m2): Acest district se află în jumătatea de nord mai bogată a Madridului și este foarte bine echipat cu totul, de la biblioteci publice la centre de sănătate, facilități sportive, parcuri și multe altele. Hortaleza are 14 stații de metrou, două stații de tren și are acces rapid la drumurile către centrul orașului.

Cât plătești pe chirie în suburbiile orașului

 

În jur de jumătate dintre cei 6,6 milioane de locuitori ai regiunii Madrid trăiesc în afara orașului, în alte orașe și sate, multe dintre ele fiind bine conectate prin autobuze, trenuri Cercanías și autostrăzi.

Poate că va trebui să faceți naveta aproximativ o oră până în centrul orașului Madrid, dar în funcție de circumstanțele personale, viața într-o parte mai liniștită a regiunii, dar totuși aproape de capitală, s-ar putea să vi se potrivească mai bine. 

De asemenea, este posibil să găsiți un spațiu mai mare de închiriat la un preț mai mic.

San Sebastián de los Reyes (12,2 euro/m2): Durează aproximativ 50 de minute să ajungeți în această municipalitate la nord de Madrid din centrul orașului și chiar mai puțin cu mașina. Este mai mult un oraș în sine, cu o gamă mai largă de magazine, baruri și chiar festivaluri, în comparație cu unele dintre cartierele mai rezidențiale de pe această listă.

Torrejón de Ardoz (10,7 euro/m2): Aflat aproape de aeroportul Barajas, Torrejón este o altă municipalitate separată de orașul Madrid, un oraș plăcut care găzduiește Centrul European pentru Sateliți al Uniunii Europene și care în ansamblu are mult caracter.

Aranjuez (8,5 euro/m2): Acest oraș istoric situat la limita exterioară a Comunității Madridului este tehnic mai aproape de Toledo decât de capitala Spaniei, dar este totuși posibil să ajungeți în centrul orașului în mai puțin de o oră cu mașina. Aranjuez are multe clădiri și grădini majestuoase și chiar un palat regal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel