Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, atenţionare de călătorie în Germania: Vremea dă în continuare peste cap transportul aerian, rutier şi feroviar
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Landul german Bavaria că persistă perturbările în transportul aerian, rutier şi feroviar generate de precipitaţiile abundente sub formă de ninsoare în condiţiile actualelor temperaturi negative, intervenind noi dificultăţi generate, în principal, de formarea poleiului.
Un avion aterizează în condiții de iarnă (Sursa foto: Freepik)

Potrivit unui comunicat al MAE, pe aeroportul din Munchen numeroase curse au fost anulate sau amânate, fiind de aşteptat ca perturbările să continue până la data de 7 decembrie. Există situaţii în care pasagerii rămân blocaţi în aerogară, din cauza amânării sau anulării succesive a zborurilor de legătură. Se înregistrează dificultăţi şi în ceea ce priveşte gestionarea logistică a bagajelor.

Circulaţia trenurilor rămâne în continuare puternic afectată, cu numeroase întârzieri şi curse anulate. Zona metropolitană Munchen este încă "accesibilă într-o măsură foarte limitată", cu doar câteva trenuri de lungă distanţă către şi dinspre Munchen, motiv pentru care Deutsche Bahn recomandă evitarea unor astfel de călătorii.

De asemenea, mijloacele de transport urban de suprafaţă din capitala de land sunt încă limitate, cu cea mai mare parte a tramvaielor blocate în depouri. Liniile de autobuz pot fi folosite doar pe anumite secţiuni sau la o frecvenţă mult redusă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la Munchen: +49 89 553307 sau +49 89 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă: +491602087789.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://munchen.mae.ro, https://meteoalarm.org, https://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel