Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii care dețin un permis de conducere provizoriu obținut în Marea Britanie nu au dreptul de a circula în România
WhatsApp
Informații importante pentru românii care dețin un permis de conducere provizoriu valabil ("Provisional Driving Licence") emis de DVLA, Marea Britanie. 

Românii care au obținut un permis de conducere provizoriu valabil („Provisional Driving Licence”) emis de DVLA, UK, nu au dreptul de a conduce pe drumurile publice din România. Asta au decis judecătorii Înaltei Curți de Casație si Justiție. 

"Vă aducem în atenție Decizia nr. 78/28.11.2022 a Înaltei Curți de Casație si Justiție, publicată în Monitorul Oficial nr. 51 din 18 ianuarie 2023, pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, conform căreia posesorii de permis de conducere provizoriu valabil („Provisional Driving Licence”) emis de DVLA, UK, nu au dreptul de a conduce pe drumurile publice din România.

Folosirea permisului de conducere provizoriu constituie infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere prevăzută de art. 335 alin. (2) din Codul penal, în situaţia în care persoana nu are dreptul de a conduce autovehicule în România", informează Consulatul General al României la Londra. 

Mai mult informații despre hotărârea Înaltei Curti de Casatie si Justiție se regasesc la: http://www.monitoruljuridic.ro/act/decizia-nr-78-din-28-noiembrie-2022-referitoare-la-pronun-area-unei-hot-r-ri-prealabile-pentru-dezlegarea-urm-toarei-chestiuni-de-drept-este-obligatoriu-ca-persoana-care-conduce-pe-drumurile-264012.html  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel