Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Părinții copiilor născuți în Italia, obligați să înscrie certificatul de naștere în registrele de evidență a populației din România
WhatsApp
Părinții copiilor români născuți în Italia sunt obligați să înscrie certificatul de naștere în registrele de evidență a populației din România. 
Tot mai mulți copii români se nasc în Italia (Foto ilustrativ: Unsplash)

Copiii români născuți în Italia trebuie declarați în sistemul de evidență a populației din România, potrivit unui mesaj al Consulatului General al României la Torino.  

"Copilul dumneavoastră s-a născut în Italia?

Este obligatorie înscrierea certificatului de naștere eliberat de autoritățile italiene în registrele de evidență a populației din România.

Și pentru că prezența la Consulat se face pe baza unei programări pe portalul dedicat, vă invităm să vizionați, în doar câteva minute, care sunt etapele în vederea programării pentru acest serviciu consular.

Doar câțiva pași simpli și siguranța că veți avea la dumneavoastră toate documentele necesare!", anunță Consulatul General al României la Torino.

Pentru a vedea cum se înscrie certificatul de naștere în platforma MAE, vizionați acest clip.

Peste un milion de români trăiesc în Italia

 

Potrivit datelor de la DRP, comunitatea românească din Italia numără aproximativ 1.200.000 de cetățeni români rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină din Italia. Cea mai mare preponderență a comunității românești este în regiunile centrale și de nord, fiind concentrată în regiunea Lazio, cu zona metropolitană a Romei.

Majoritatea românilor își desfășoară activitatea în sectorul serviciilor (peste jumătate din numărul românilor rezidenți în Italia), în industrie și agricultură. În ultimii ani s-a remarcat o creștere a activității antreprenoriale a cetățenilor români, aceștia orientându-se preponderent spre domeniul construcțiilor.

Cetățenii români care trăiesc pe teritoriul Peninsulei sunt, în general, bine integrați în societatea gazdă, fapt datorat și originii comune a limbilor și apartenenței la aceleași tradiții spirituale.

 

-------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel