Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ pentru ROMÂNI
WhatsApp
Românii vor avea o nouă zi de sărbătoare naţională, potrivit unui proiect de lege publicat în Monitorul Oficial.

Legea nr. 79/2019 privind instituirea Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare națională în lista actuală dedicată acestora, informează Digi 24.

Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 332.

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc se va sărbători în prima duminică a lunii octombrie. În această zi vom putea sărbători bogăția de gusturi și tradiții românești, dar și vinul din țara noastră. Legea prevede clar şi ce înseamnă vin românesc - „vinul obţinut din struguri proveniţi în proporţie de 100% din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul României”.

 

„Nu există nuntă fără sarmale şi nu există campanie militară românească fără fasole”

 

Inițiatorii legii au vrut instituirea acestei sărbători pentru a celebra bogăția de gusturi și tradiții din țara noastră și pentru a aduce un plus imaginii României și turismului românesc.

„Nu există nuntă fără sarmale şi nu există campanie militară românească fără fasole la cazan. Ca să nu vorbim de ghiveciurile mănăstireşti care însoţesc acest neam ortodox de-a lungul posturilor. Bucatele și vinurile românești sunt un cumul de tradiții care încântă simțurile și cuceresc tot mai mulți admiratori și care pot deveni cartea de vizită a țării noastre”, au considerat aceștia.

„Arta culinară poate aduce un plus imaginii turistice în special şi a României în general”, potrivit expunerii de motive.

În această zi, vor fi organizate expoziţii şi târguri gastronomice, se mai arată în expunerea de motive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel