Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, avertizare pentru românii din Franța: Grevă generalizată în transportul public
WhatsApp
Sindicatele din Franța anunța o nouă mobilizare împotriva unei reforme a pensiilor dorită de preşedintele francez Emmanuel Macron. În acest context, MAE a emis o avertizare pentru românii din Franța. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că marţi este anunţată o grevă generală, la nivel naţional, context în care sunt aşteptate perturbări ale tuturor categoriilor de transport.

Potrivit unui comunicat al MAE, pe linia circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercites, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar) se vor putea obţine detalii privind mersul trenurilor cu 24 până la 48 de ore în avans şi pot fi consultate site-urile: https://www.sncf.com/fr , https://www.sncf-connect.com/train/greve , https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482 , https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations .

De asemenea, transportul public ar putea fi perturbat ca urmare a grevei şoferilor, precum şi din cauza devierii unor linii de transport, pe fondul manifestaţiilor planificate în oraşe.

Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale circulaţiei, disponibile cu 24 până la 48 de ore în avans, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/ , pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Se preconizează, de asemenea, perturbări ale curselor aeriene, pasagerii fiind rugaţi să verifice eventualele anulări/întârzieri ale zborurilor pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/ .

Nu sunt excluse perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit şi insula Corsica.

Asistență consulară pentru românii din Franța


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: Consulatul General al României la Paris: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

MAE recomandă consultarea paginilor web http://paris.mae.ro , http://cgparis.mae.ro , http://lyon.mae.ro , http://strasbourg.mae.ro , http://marsilia.mae.ro , www.mae.ro  şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel