Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
5 aplicații pe care trebuie să le ștergi imediat din telefon
WhatsApp
Probabil că aveți mai mult decât suficient spațiu pe telefon pentru a stoca orice doriți. Însă există și o veste proastă: cel mai probabil, dispozitivul dumneavoastră e plin de aplicații pe care nu vă gândiți niciodată să le eliminați. Luați, de exemplu, galeria foto. Câte poze dublate, capturi de ecran și meme-uri aglomerează degeaba spațiul de stocare? Curățarea memoriei telefonului se poate dovedi esențială în timp. 
5 aplicații pe care trebuie să le ștergi imediat din telefon

Cele 5 aplicații pe care trebuie să le ștergi imediat din telefon nu sunt doar cele care conțin viruși sau cele care spionează, ci chiar și unele de-a dreptul banale. Nu faceți greșeala de a dezinstala aplicațiile fără a șterge mai întâi datele asociate.

Iată care sunt aplicațiile pe care trebuie să le ștergi imediat din telefon

 

Scanerele de coduri QR

 

Dacă nu ați auzit niciodată de aceste coduri înainte de pandemia COVID-19, probabil că le recunoașteți acum. Pentru a limita atingerile inutile, multe restaurante au renunțat la meniurile tradiționale în favoarea codurilor QR, sau coduri de răspuns rapid. Acestea sunt mici pătrate cu mâzgălituri negre care se prezintă într-o formă vagă de labirint.

În loc să tastați o adresă URL, puteți face o fotografie a unui cod QR, iar telefonul dumneavoastră vă duce la site.

Dacă aveți un iPhone care rulează iOS 11 sau o versiune mai nouă, telefonul dumneavoastră are deja această funcție încorporată. Nu este nevoie de o aplicație separată. Același lucru este valabil și pentru un Android care rulează Android 8 sau o versiune ulterioară.

Aplicații de scanare documente

 

Atunci când trebuie să scanați un document, nu este nevoie să descărcați o aplicație specială în acest scop.

Dacă ai iPhone:

- Deschideți aplicația Note. Creați o notă nouă făcând clic pe pictograma care arată ca un pătrat cu un pix, situată în dreapta jos a ecranului.

- Atingeți pictograma camerei din partea de jos a noii note și selectați Scanare documente.

- Țineți telefonul deasupra documentului pe care doriți să îl scanați. Atingeți butonul obturatorului foto din partea de jos a ecranului.

- Puteți edita imaginea trăgând în jurul colțurilor paginii.

- Când ați terminat, atingeți Salvare în partea dreaptă jos a ecranului. Fișierul dvs. va fi salvat ca PDF.

Dacă ai telefon cu Android:

Puteți face acest lucru folosind camera foto sau aplicația Google Drive de pe un telefon Android. Pentru a face acest lucru utilizând Google Drive:

- Deschideți aplicația Google Drive. Atingeți Add (Adăugare) în colțul din dreapta jos.

- Atingeți Scanare și faceți o fotografie a documentului pe care doriți să îl scanați. Apăsați Done (Efectuat).

Facebook

 

Printre cele 5 aplicații pe care trebuie să le ștergi imediat din telefon se numără și celebrul Facebook.

De cât timp aveți Facebook instalat? Dacă au trecut câțiva ani, este posibil ca această aplicație să ocupe foarte mult spațiu pe telefon. Chiar și navigarea în cronologie adaugă fișiere temporare în memoria cache a dispozitivului dumneavoastră, ceea ce consumă spațiu prețios.

Există o soluție simplă: Ștergeți Facebook de pe telefon și apoi descărcați-o din nou de pe App Store sau Google Play Store.

În cele din urmă, însă, aceasta este o soluție temporară. Singura modalitate de a împiedica această aplicație să ocupe spațiu pe termen lung este să o ștergeți definitiv.

 

Aplicațiile de tip lanternă

 

Aceste aplicații au fost super populare când au apărut smartphone-urile. În zilele noastre, această funcție este încorporată chiar în ele.

Cu toate acestea, încă puteți găsi o mulțime disponibile pentru descărcare în Google Play Store sau în App Store de la Apple. Îți vom dezvălui un secret legat de aceste aplicații: îți vor datele.

Multe dintre aceste aplicații solicită permisiunea de a vă urmări locația și ar putea ascunde chiar programe malware.

Ștergeți orice aplicație lanternă și folosiți-o pe cea integrată deja în softul telefonului dumneavoastră.

 

Ștergeți aplicațiile tip bloatware

 

Aproape toate telefoanele noastre sunt preîncărcate cu aplicații pe care nu le folosim niciodată. Acest "bloatware" ocupă spațiu degeaba, iar producătorul dispozitivului le blochează pe unele pentru a se asigura că nu le puteți dezinstala.

Cele mai multe, însă, le puteți elimina. Nu mai ignorați aplicația busolă sau un player de muzică pe care nu îl veți folosi niciodată și dezinstalați aplicațiile de acest fel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel