Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii pot verifica cât trebuie să aștepte la vamă prin intermediul unei aplicații pe telefon
WhatsApp
Românii care vor să știe cât au de așteptat în vamă atunci când călătoresc în străinătate o pot face prin intermediul aplicației InfoCons.

Consumatorii pot verifica timpii de aşteptare la punctele de trecere a frontierei din România prin intermediul aplicaţiei InfoCons, potrivit unui comunicat de presă.

"Regăsită în secţiunea SOS, această facilitate îi ajută pe consumatori, în timp real, cu întreaga listă a punctelor de trecere a frontierei din România, precum şi cu timpul pe care consumatorii îl vor petrece la ieşirea şi la intrarea în ţară. De asemenea, unica aplicaţie, independentă şi transparentă îi sprijină pe consumatori cu toate numerele de urgenţă la nivel local, naţional şi internaţional în cazul în care aceştia întâmpină probleme cu: unităţile de cazare, agenţiile de turism, produsele pe care le consumă etc", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Totodată, consumatorii au posibilitatea de a avea într-un singur loc toate numerele de urgenţă, dar şi de a le apela direct, fără costuri suplimentare, cu aplicaţia InfoCons.

"În contextul geopolitic şi al situaţiei globale de securitate, accesul direct, gratuit şi nemijlocit la informare cu privire la soluţionarea unor probleme imediate de tip acces la numere de telefon de urgenţă trebuie să fie o normalitate indiferent de etnie, sex, vârstă, religie, cetăţenie şi în acest considerent InfoCons aduce în premieră, la nivel global, prima soluţie unitară prin care cetăţeanul poate avea acces direct, simplu şi eficient la numere de telefon de urgenţă în cadrul Aplicaţiei Inovative Unice la nivel global şi gratuite InfoCons", a afirmat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

Aproape 72.000 de persoane au intrat marţi în România, dintre care circa 6.700 de ucraineni

 

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că marţi au intrat în România, prin punctele de la graniţă, 71.916 de persoane, dintre care 6.675 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 135.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 40.000 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în România 3.391.635 de cetăţeni ucraineni.

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi "frontiera verde", poliţiştii de frontieră au constatat 41 de fapte ilegale (20 de infracţiuni şi 21 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.200 de lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de aproximativ 183.000 de lei.

Marţi nu s-a permis intrarea în ţară a 28 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi ieşirea a 15 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel