Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Programările online pentru paşapoarte, disponibile la o nouă adresă
WhatsApp
Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte este disponibil, începând de luni, la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte este disponibil, începând de luni, pe platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte  .

"Pornind de la nevoia de gestionare eficientă a fluxurilor de cetăţeni care se prezintă la structurile de paşapoarte, noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetăţenii vor avea la dispoziţie posibilitatea realizării unei programări în funcţie de volumul şi dinamica solicitărilor de paşapoarte înregistrate în timp real", informează un comunicat al Direcţiei Generale de Paşapoarte. 

Platforma beneficiază de noi forme de comunicare prietenoase şi facile

 

Potrivit DGP, platforma beneficiază de noi forme de comunicare prietenoase şi facile şi permite adaptarea sistemului, din punct de vedere tehnologic, la perioada vârfurilor de utilizare, în cazul unui aflux mare de solicitanţi, asigurând astfel un nivel de disponibilitate maximal.

În vederea obţinerii unei programări, trebuie efectuaţi următorii paşi:

* pentru completarea formularului de programare, după alegerea judeţului, respectiv selectarea locaţiei în care se doreşte depunerea cererii, se va bifa opţiunea paşaport;

* în câmpul "Numărul de persoane programate" se va selecta numărul persoanelor (din familie) pentru care se face programare;

* se vor alege data şi ora la care se doreşte programarea, apoi se vor completa câmpurile: Nume, Prenume, Cod numeric personal, adresa de e-mail la care se vor primi datele programării, opţional numărul de telefon, iar în câmpurile Persoane suplimentare se vor menţiona numele, prenumele şi CNP-ul fiecărei persoane suplimentare;

* butonul "Salvează" se activează după ce este exprimat consimţământul expres cu privire la Politica de protecţie a datelor cu caracter personal;

* finalizarea programării se realizează prin selectarea butonului "Salvează".

Programarea va fi confirmată printr-un mesaj transmis la adresa de e-mail indicată. Neconfirmarea programării în termen de 30 de minute duce la anularea acesteia.

În cazul în care o persoană nu se mai poate prezenta la data şi ora programată, se recomandă folosirea link-ului Anulează programarea din e-mailul de confirmare. Pentru anularea unei programări efectuate înainte de data de 20 martie este necesară accesarea modulului VERIFICĂ PROGRAMARE introducând adresa de email utilizată la efectuarea programării. Un nou mesaj va fi transmis către adresa de email respectivă de unde se va putea anula programarea.

Programarea este gratuită şi netransmisibilă. Neprezentarea la data şi ora programată, neconcordanţa între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) şi datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de paşaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de paşaport duc la anularea programării.

De la operaţionalizarea noului serviciu, până la ora 12,00, au fost efectuate peste 5.500 de programări, dintre care 176 au fost efectuate pentru ziua în curs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel