Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patul din lemn este un pat solid
WhatsApp
Alegerea mobilierului pentru locuință este întotdeauna o mare provocare. Mulți oameni nici măcar nu știu de unde să înceapă - designul, prețul, mărimea, materialul?

Astăzi vom discuta despre mobilierul din dormitor, care este atât de important pentru somnul și sănătatea noastră. De asemenea, vom vorbi mai concret despre motivele pentru care paturile din lemn masiv sunt cele mai potrivite și preferate pentru dormitor.

De ce sunt atât de solicitate paturile din lemn?

Paturile din lemn sunt populare de mult timp încoace și pe bună dreptate. Sute de producători mizează pe fabricarea de mobilier din lemn și, în special, a paturilor, iar cererea este justificată. Lemnul este un material clasic care aduce stil și confort în fiecare cameră și casă. 

Ce tip de lemn se folosește la fabricarea paturilor din lemn masiv?

Materialul lemnos folosit pentru fabricarea paturilor din lemn variază în funcție de regiune și de stat. La nivel de România și Bulgaria, spre exemplu, cele mai populare și mai utilizate tipuri de lemn sunt:

● Nuc
● Cireș
● Stejar
● Fag
● Tei
● Arțar
● Molid
● Arin

 

Feluri de lemn masiv

Paturile, ca și tot restul mobilierului din lemn masiv, sunt construite din diferite tipuri de lemn masiv. Acesta depinde de structura lemnului și poate fi diferit în funcție de duritatea acestuia. Felurile de lemn se împart în lemn moale, tare și foarte tare. Cu cât este mai tare lemnul, cu atât mobilierul va fi mai rezistent. 

 

Cum tratăm lemnul masiv?

Pentru a putea fi tratat și transformat în mobilier, lemnul masiv trece mai întâi printr-o procedură specifică și specială de uscare. Această procedură îl face mult mai puternic și mai rezistent. Producătorii îl colorează pentru a-i scoate în evidență textura, iar la final se aplică un lac colorat sau transparent pentru protecție și, câteodată, design suplimentar. 


Mobila din lemn este inofensivă și prietenoasă cu mediul

Toată mobila din lemn adevărat, inclusiv paturile, este inofensivă și prietenoasă pentru oameni și mediu. La fabricarea mobilei din alte materiale, se folosesc adesea substanțe și produse chimice dăunătoare care pun în pericol atât natura, cât și sănătatea umană. Aici ne referim inclusiv la adezivii care sunt utilizați pentru a asambla și fixa diferitele piese. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți părinți de copii mici optează pentru pătuțuri și paturi din lemn, deoarece copiii își „scarpină” adesea dințișorii care dau să iasă, pe suprafețele patului.

Dar nu sunt milioane de copaci tăiați pentru a face astfel de produse? Da, într-adevăr sunt tăiați copaci, dar copacii tăiați sunt, în primul rând, plantați în acest scop - pentru a fi folosiți pentru mobilă. Atunci când un copac este tăiat, se plantează unul nou.


De ce sunt paturile din lemn mai bune decât cele din metal?

Metalul este o altă alegere foarte populară în rândul producătorilor de dormitoare și paturi, însă lemnul rămâne alegerea preferată. Motivele pentru acest lucru sunt numeroase.

 

Paturile din lemn sunt extrem de rezistente

Da, merită menționat aici că diferite tipuri de metale sunt, de asemenea, materiale foarte rezistente, dar lemnul nu le este inferior în nici un fel. Un pat din lemn masiv vă garantează o durată de viață lungă și vă veți putea bucura de el ani de zile fără să vă gândiți să îl înlocuiți sau să cumpărați unul nou. Nu numai că o astfel de piesă de mobilier poate rezista o viață întreagă, dar poate rămâne intactă chiar și pentru generațiile următoare.

 

Vă bucurați de somn de calitate

Somnul de calitate este unul dintre cele mai importante lucruri pentru sănătatea și liniștea noastră. De câte ori v-ați trezit că nu puteți adormi sau vă treziți în timpul nopții din cauza unui pat care scârțâie? Cu un cadru de pat din lemn, puteți uita de această problemă și vă puteți bucura de un somn lung și neperturbat.


Posibilele culori pentru pat sunt numeroase

Majoritatea oamenilor se gândesc la o singură culoare atunci când vorbesc despre piesele de mobilă din lemn - maro. În industria mobilei, însă, acest lucru este departe de adevăr, mai ales în ultima vreme. Culorile dintre care puteți alege sunt numeroase. În cazul lemnului, aveți posibilitatea de a alege între diferite tipuri de finisaje, păstrând intactă senzația de lemn și de material natural. 

Indiferent care este restul decorului din dormitorul dvs., puteți fi sigur că îl veți putea asorta cu succes cu un pat din lemn. Există diferite nuanțe de finisaje pentru lemn care vor face ca designul și senzația pe care o lasă camera, sunt unele într-adevăr unice. 


Aduce mai mult confort

Lemnul este un material natural care contribuie cu un sentiment unic de confort și căldură. De aceea, este și materialul preferat pentru fabricarea mobilierului de casă, deoarece toată lumea dorește să se bucure de o atmosferă caldă și confortabilă acasă. Dacă luați decizia să cumpărați un pat din lemn pentru dormitorul dvs., veți transpune acea liniște în camera în care dormiți și vă treziți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel