Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, atenţionare de călătorie în Franţa: Circulaţie feroviară, transport public şi zboruri perturbate de greva generală
WhatsApp
MAE a emis o avertizare de călătorie pentru românii care se află sau plănuiesc să călătorească în Franța. Grevă generală în sistemul de transport. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că joi, 6 aprilie 2023, este prevăzută o grevă generală, context în care vor fi perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercites, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar).

Detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: www.sncf.com, www.sncf-connect.com, www.thalys.com, www.eurostar.com.

De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat, în contextul grevei şoferilor din acest sector, precum şi din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstraţiilor planificate în oraşe. Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum şi site-ul RATP: www.ratp.fr, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Întrucât sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle şi Orly) au anunţat că se vor alătura acţiunii greviste, ca şi controlorii aerieni şi personalul Air France (FNIC-CGT şi CGT Air France), se pot produce perturbări ale orarului curselor aeriene.

Anulări sau întârzieri ale zborurilor 

 

Pasagerii Air France vor fi anunţaţi de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul www.parisaeroport.fr.

Totodată, este posibilă prelungirea grevei şi după data de 6 aprilie, în anumite sectoare, inclusiv în cel al transportului public.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: paris.mae.ro , lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel