Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a demarat Programul "Sprijinirea educației în limba română"
WhatsApp
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a lansat marți, 6 septembrie, programul "Sprijinirea educației în limba română". 

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a lansat apelul competitiv de selecție a beneficiarilor de granturi pentru Programul "Sprijinirea educației în limba română".

"Educația reprezintă cel mai eficient și cel mai trainic vector de conservare și dezvoltare a identității naționale. Însușirea și folosirea limbii române, în paralel cu transmiterea elementelor de cultură și civilizație românească, de istorie și geografie a României, vizează cel mai important segment al comunității românești din afara granițelor, tânăra generație. Aceasta deține cel mai important rol în perpetuarea și dezvoltarea sentimentului de apartenență la identitatea românească", se arată pe pagina dedicată programului.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni lansează apelul competitiv de selecţie a beneficiarilor de granturi, programul fiind structurat pe două linii, după cum urmează:

Linia A) asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor din afara granițelor, care desfășoară activități educative în limba română.

Linia B) asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor din afara granițelor, care au încheiat acorduri de parteneriat cu unitățile de învățământ publice cu predare în limba română din afara granițelor pentru dotarea claselor.

Condițiile de acordare, utilizare și decontare a sprijinului financiar sub formă de grant pot fi consultate pe site-ul Departamentului, secțiunea Finanțare, subcategoria Granturi – Educație.

Echipa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare, clarificări și  îndrumări în vederea accesării fondurilor nerambursabile la adresa de mail [email protected] .

Documentele necesare se regăsesc aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel