Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum completezi Formularul Digital de intrare în România - TUTORIAL VIDEO pas cu pas
WhatsApp
Guvernul a aprobat Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), document care se va aplica din 20 decembrie. Formularul va trebui completat de toate persoanele care intră în România. În tutorialul VIDEO din acest articol vei găsi, pas cu pas, cum completezi formularul digital de intrare în România.
Cum completezi Formularul Digital de intrare în România - TUTORIAL VIDEO pas cu pas

Cum completezi formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie. Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) va trebui completat de toate persoanele care intră în România, iar cei care nu se conformează pot primi o amendă de 5.000 de lei.

Ce este formularul digital de intrare în România?


Formularul este un document pe care sunt prezentate țările și zonele în care o persoană a călătorit, înainte de a intra în România.

Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru, pentru că eficientizează anchetele epidemiologice și măsurile sanitare în sprijinul populației.

Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

TUTORIAL VIDEO: Cum completezi formularul digital de intrare în România

 

 

 

Formularul digital va trebui completat de către toate persoanele care intră în România

 

Conform proiectului de OUG, începând cu data de 20 decembrie, persoanele care intră în România trebuie să completeze formularul digital. Acesta va ușura efectuarea anchetelor epidemiologice, de către DSP.

„Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Prin intermediul său vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației. Direcțiile de Sănătate Publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat cu SARS-CoV-2”, a precizat premierul.

Formularul digital este dezvoltat de STS şi va trebui completat de către toate persoanele care intră în România şi care călătoresc cu avionul, cu trenul, cu mijloace rutiere sau navale. Premierul Nicolae Ciucă a explicat de unde poate fi descărcat acest document și cum trebuie folosit.

„Formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale și trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere sau navale. Acest document poate fi completat electronic accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat și prezentat la intrarea în țară personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei.

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai Direcțiilor de Sănătate Publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice”, a mai spus Nicolae Ciucă.

 

Formularul digital de călătorie, implementat în mai multe state europene

 

Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form (PLF) – a fost implementat în mai multe state europene. Aceste documente sunt folosite de autoritățile de sănătate publică pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși infecțiilor cu coronavirus. Este aplicat tuturor celor care călătoresc cu avionul, cu trenul, cu vaporul, cu autobuzul sau cu mașina personală, conform.

Informațiile din formular sunt folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a-i contacta rapid.

Țările care implementează acum PLF permit prezentarea acestui document atât pe hârtie, cât și în format digital, prin utilizarea unui formular digital unic european de localizare a pasagerilor. În România, documentul poate fi descărcat de la adresa plf.gov.ro  .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel