UPDATE: Compania Atlassib a transmis un drept la replică.
În virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul "Atlassib se desființează. Româniii spun ADIO celui mai mare transportator de persoane", apărut în publicația online www.stiridiaspora.ro, facem următoarele precizări:
În data de 20.09.2019, pe site-ul www.atlassib.ro a fost publicat, în mod transparent, și cu scopul de a fi accesibil tuturor, proiectul de divizare al SC ATLASSIB SRL. Documentul de 42 de pagini detaliază întreaga operațiune de divizare prin absorție (totală) în favoarea unor societăți existente, operațiune prin intermediul căreia societatea divizată este dizolvată fără a intra în lichidare, iar patrimoniul său se împarte cu trei societăți existente (Atlantic Travels Internațional S.R.L., Tipo Trib S.R.L. și Horticola Internațional S.R.L. ). Ca urmare a divizării, patrimoniile societăților beneficiare se măresc cu partea cuvenită din patrimoniul societății divizate. Conform art.238 alin (2) lit.a) "o societate după ce este dizolvată fără a intra în lichidare, transferă mai multor societăți totalitatea patrimoniului său, în schimbul repartizării către acționarii societății divizate de acțiuni la societățile beneficiare și eventual, al unei părți în numerar de maxim 10% din valoarea nominală a acțiunilor astfel repartizate".
Astfel, apreciem că informația, preluată de la o altă publicație, este prezentată trunchiat, titlul folosit este tendențios, în dezacord chiar cu pasaje din articol, în care explicați că " Activitatea principală a Atlassib – cea de transporturi – va fi preluată cu toată infrastructura existentă de Atlantic Travels Internațional (...)", si urmărește doar inducerea în eroare a cititorilor.
În fapt, procedura de divizare a SC ATLASSIB SRL înseamnă o transformare a companiei, nu o dispariție, un transfer al activelor și pasivelor din patrimoniul SC ATLASSIB SRL către cele 3 companii – Atlantic Travels Internațional SRL, Tipo Trib SRL, Horticola Internațional SRL. Cel mai mare transportator de persoane din Romania nu dispare de pe piață, atât partea de transport internațional de persoane, cât și partea de coletărie, și însuși brand-ul "ATLASSIB" fiind preluate, cu scopul dezvoltării și îmbunătățirii acestora, de către SC ATLANTIC TRAVELS INTERNAȚIONAL SRL.
Din punct de vedere economic, operațiunea de divizare se justifică prin multiplele avantaje pe care le propune, care sunt bazate pe faptul că procesele în cadrul activității de transport vor fi mai bine gestionate, natura riscurilor de afacere, principalele caracteristici ale activității de management al contractelor și chiar și politicile de resurse umane sunt separate/diferite între ramurile de activitate, conducând astfel la o modalitate de organizare foarte diferită a fiecărei ramuri. Prin urmare, acest întreg proces urmărește îmbunătățirea întregii noastre activități, și obținerea unor avantaje, cum ar fi :
- Îmbunătățirea gestionarii fiecărei ramuri de activitate principale;
- Raționalizarea cheltuielilor specifice și rentabilizarea crescută a fiecărei ramuri de activitate principale;
- O exploatare mai eficientă, prin redimensionarea și optimizarea resurselor economico-financiare alocate fiecărei ramuri de activitate;
- Asigurarea unui management mai eficient dedicat administrării fiecărei ramuri de activitate principale, resurselor și oportunităților aferente;
- O mai bună coordonare, monitorizare și adaptare la cerințele ramurilor de activitate principale;
- O adaptare mult mai rapidă la schimbările pieței specifice;
- Specializarea și focalizarea efortului pe tipuri de activități principale diferite;
- O mai mare flexibilitate în stabilirea strategiilor și politicilor specifice fiecărei ramuri de activitate.
În concluzie, vă informăm că brand-ul "ATLASSIB" continuă să existe, vom merge mai departe cu acțiunile de consolidare economico-financiară, în deplină convergență cu politicile și strategiile de dezvoltare ale acționarilor, rămanem consecvenți principiilor transparenței și profesionalismului și continuăm să fim alături de toți clienții noștri, astfel încât fiecare beneficiar al serviciilor noastre să fie tratat cu respect, ospitalitate, și servicii de calitate. În acest sens, le stăm la dispoziție clienților noștri atât prin intermediul agențiilor proprii sau colaboratoare din țară și din Europa, cât și online, prin intermediul site-ului www.atlassib.ro.
Totodată, precizăm că, prin reprezentanții desemnați, stăm la dispoziția presei pentru orice solicitare care vizează interesul public.
Ca urmare, solicităm preluarea acestui drept la replică în condiții similare de vizibilitate în cadrul publicației www.stiridiaspora.ro, și corectarea informațiilor defăimătoare din articolul original.
Atlassib, cel mai mare transportator internațional de călători pe distanțe lungi din România se desființează. Compania va fi "divizată prin absorbție", patrimoniul acesteia fiind preluat în totalitate de alte trei firme controlate de familia omului de afaceri Ilie Carabulea.
Patrimoniul Atlassib va fi împărțit între Atlantic Travels International (societatea prin care Carabulea își administrează hotelul Ramada), Tipo Trib, societatea prin intermediul căreia în trecut era tipărit ziarul Tribuna – azi ziarul are propria tipografie) și Horticola Internațional (societatea prin care Ilie Carabulea a înființat exploatația de meri pe 96 de hectare obținute de la ADS în condiții extrem de favorabile, potrivit publicației Turnul Sfatului.
Potrivit raportului de divizare, scopul acestor operațiuni este de a crește profitabilitatea, de a utiliza mai bine resursele și de a crește rentabilitatea, printre altele. Planul de divizare prin absorbție a fost întocmit fără a mai fi cerută examinarea acestuia de către experți, după cum lăsa legea posibilitatea.
Activitatea principală a Atlassib – cea de transporturi – va fi preluată cu toată infrastructura existentă de Atlantic Travels Internațional, pe când proprietățile imobiliare vor fi preluate pentru a fi închiriate de către Horticola Internațional și, respectiv, Tipo Trib.
"Modul de alocare a activelor și pasivelor a avut în vedere preluarea de către Atlantic Travels Internațional a ramurii principale de activitate cu toate elementele aferente acesteia precum și elementele aferente gestiunii administrative/activităților suport, inclusiv know-how-ul aferent, experiența în domeniul de activitate și istoricul contractual", se mai arată în documentul citat.
De altfel, în Piața Mare a Sibiului au fost văzute în ultimele săptămâni diferite autocare inscripționate "Atlantic Travels", aduse în centrul orașului pentru realizarea unor clipuri publicitare, mai scrie aceeași sursă.
Atlassib SRL a fost înființată pe 22 iulie 1993, activitatea de bază fiind cea de transport internațional de persoane. Peste 500.000 de călători erau transportați anual de societatea care opera pe rute din 13 țări (exceptând țara noastră): Grecia, Austria, Germania, Franța, Belgia, Olanda, Anglia, Scoția, Suedia, Cehia, Italia, Spania sau Portugalia. Atlassib a ajuns la 94 de agenții în România și alte 175 în Europa, flota companiei numărând 166 de autocare, cu capacități cuprinse între 32 și 75 de locuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News