Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aglomerație în vămi: Românii stau ore întregi la coadă să iasă din țară
WhatsApp
Minivacanța de 01 iunie și Rusalii aglomerează vămile. Șoferii sunt nevoiți să aștepte ore întregi la coadă pentru a ieși din țară.
Coadă uriașă de mașini în vama Giurgiu

Timpii de așteptare la cele mai tranzitate vămi cu Ungaria și Bulgaria durează chiar ore întregi, numărul mare de mașini și incapacitatea autorităților de a anticipa un trafic intens fiind principalele cauze. Turiștii români au fost astfel nevoiți să-și înceapă vacanța cu o coadă infernală în Vama Girgiu.

“Traficul prin P.T.F. Giurgiu la turisme se desfăşoară pe patru artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe şase artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Pentru autocamioane, traficul prin P.T.F. Giurgiu se desfăşoară pe cinci artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară, şi pe patru artere circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Înregistrăm o medie a timpului de aşteptare ridicată pe sensul de ieşire din ţară atât la autoturisme cât şi la camioane. Aceşti timpi ridicaţi de aşteptare sunt determinaţi de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp.Menţionăm faptul că pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu. 

Sursa citată a menţionat că pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Românii care trec prin vama Ruse au postat pe Internet imagini cu cozile kilometrice de mașini

 

"Blocaj total!!!!! Hai că ajungem până de Rusalii in Bulgaria! La vama Giurgiu. Am intrat totuși în Bulgaria după 3 ore", scrie un bărbat pe grupul de Facebook Forum Grecia

postare-facebook-vama-giurgiu

Coada de mașini se întinde până în oraș.

coada-de-masini-giurgiu

Românii s-au revoltat rețelele de socializare cu privire la situația din vămi.

"E incredibil ce se întâmplă"

"Autoritățile au fost luate din nou prin surprindere"

"Bătaie de joc!"

Citește și: Reprezentanții ANAT, despre aglomerația de la frontieră: Ne plângem că stăm 2 ore în vama greacă, dar aşteptăm 4 ore să ieşim din România

Recomandările Poliției de Frontieră

Poliţia de Frontieră recomandă  pentru evitarea aglomerărilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional.Totodată, este recomandată utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

De asemenea, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 
  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel