Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cifre alarmante. Câţi utilizatorii de internet şi-ar vinde datele unor străini
WhatsApp
Peste jumătate dintre utilizatorii de Internet (56%) consideră că păstrarea dreptului la intimitate absolută în lumea digitală modernă este imposibilă, în timp ce mai mult de o treime dintre aceştia ar accepta bani în schimbul acordării de acces total străinilor la datele lor private, reiese din rezultatele unei noi cercetări realizată de Kaspersky Lab, dată publicităţii vineri.
Furt pe internet

Documentul arată că unul din cinci respondenţi (18%) şi-ar sacrifica viaţa privată şi ar comunica datele dacă ar primi ceva gratuit, iar peste o treime (39%) ar accepta bani în schimbul acordării de acces total străinilor la datele lor private. 

Citeşte şi: Reuters: Vrăjitoare din România, pe internet. "Vrăji pentru dragoste, bani sau ANTICORUPŢIE"

"Devine tot mai frecventă situaţia în care angajatorii şi potenţialii angajatori caută pe platforme social media, cum ar fi LinkedIn, Instagram şi Facebook, pentru a verifica dacă personalul şi candidaţii au o reputaţie bună şi nu aduc prejudicii companiei. Angajaţii înşişi trebuie, de asemenea, să fie atenţi să nu dezvăluie prea mult despre ei şi despre locurile lor de muncă pe reţelele de socializare. Într-adevăr, cifrele de la Career Builder4 arată că 57% dintre angajatori au găsit în social media conţinut care i-a determinat să nu angajeze un candidat, iar o treime (34%) au mustrat sau au concediat un angajat din cauza conţinutului postat online", se menţionează în raportul citat. 

 

Tot mai multe victime ale hackerilor

 

Studiul Kaspersky Lab relevă, totodată, că peste un sfert (26%) dintre cei chestionaţi şi-au văzut datele personale accesate de către cineva, fără consimţământul lor, în timp ce aproape o treime (31%) se găsesc în rândul persoanelor cu vârste între 16 şi 24 ani. Tot legat de accesarea datelor personale de către alte persoane, cercetarea de specialitate arată că 36% dintre respondenţi sunt stresaţi din acest motiv, iar procentul creşte la 42% în rândul persoanelor din categoria de vârstă 16-24 ani. 

Citeşte şi: Cum te fereşti de HACKERI? Vezi ce metode folosesc pentru a FURA date

De asemenea, o persoană din cinci (21%) a suferit pierderi financiare, iar un sfert dintre cei intervievaţi (25%) au fost deranjaţi de mesaje spam şi de reclame.

 

Cum se protejează utilizatorii de internet de hackeri



Potrivit sursei citate, 62% dintre persoane au declarat că îşi protejează dispozitivele cu o parolă pentru a păstra confidenţialitatea informaţiilor, circa o treime (35%) verifică şi modifică periodic setările de confidenţialitate pe dispozitivele, serviciile şi aplicaţiile pe care le utilizează, şi un sfert (25%) îşi acoperă camerele web pentru ca datele lor să rămână private. În acelaşi context, unul din cinci bărbaţi (21%) criptează datele, comparativ cu doar una din zece (11%) femei. 

Citeşte şi: Alertă la Microsoft. E-mailuri expuse în urma unei breşe de securitate

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de peste 21 de ani. Compania protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 270.000 de companii client. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
pixel