Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
6 lucruri pe care nu le știai despre Roblox, jocul care a cucerit o lume întreagă
WhatsApp
Roblox este un joc de tip MMORPG (joc multiplayer în masă) care a devenit extrem de popular în întreaga lume. Jocul a apărut pentru prima dată în 1997, iar de atunci a suferit numeroase îmbunătățiri, ajungând în topul celor mai apreciate jocuri de tip MMORPG din lume.

Succesul jocului nu a apărut peste noapte. De altfel, nici jocul nu a apărut peste noapte, creatorii acestuia lucrand ani de zile la el. Succesul epic de astăzi este munca asiduă a miilor de angajați care au lucrat și lucrează permanent la îmbunătățirea acestuia. 

Deși Roblox este unul dintre cele mai cunoscute și mai apreciate jocuri de către gameri, există multe detalii pe care prea puțini le cunosc. Unii le numesc ciudățenii, alții istorie. Iată care sunt lucrurile mai puțin cunoscute despre Roblox pe care ar trebui să le știi.

Fondarea companiei care a dus la crearea jocului

 Totul a început când David Baszucki a fondat Knowledge Revolution. Compania a fost apoi cumpărata de MSC.Software, iar David a preluat un rol de conducere, împreună cu partenerul său de afaceri pe nume Erik Cassel. Au avut astfel libertatea de a face ceva nou și interesant, dând naștere creării Roblox. Deoarece ambii iubeau fizica, au decis să o transforme într-un joc distractiv pentru copii. Astfel au început să lucreze la conceptul Roblox în 1997.

A fost lansat în 2004 sub numele de "Dynablocks"

Deși ideea a venit in 1997, au fost necesari ani de zile de dezvoltare pentru ca jocul să fie lansat abia în 2004. Nu avea numele de acum, de Roblox. La acea vreme se numea "Dynablocks". Chiar și atunci, jocul a fost lansat într-o varianta beta, doar pentru anumiți jucători. Abia în 2005 au avut acces la el mai multe persoane, care aveau datoria de a-l testa. La scurt timp și-au dat seama că numele jocului nu este memorabil și l-au schimbat în Roblox, spre finalul anului.

A fost disponibil lumii întregi în 2006

Abia în 2006 jocul, de acum denumit Roblox, a fost disponibil lumii întregi. Tot în acest an au permis jucătorilor să își facă propriile jocuri, în loc ca dezvoltatorii să fie cei responsabili pentru întreaga creație. Acesta este și unul dintre motivele pentru care jocul este atât de popular.

Logo-ul a suferit multiple transformări

Logo-ul jocului a suferit multiple transformări. Nu doar numele ci și coloritul acestuia au fost schimbate de-a lungul timpului. Ultimele modificări au fost făcute în 2017 pentru a-i da un aspect mai modern și pentru a ține pasul cu vremurile. 

Simulatoarele de fizică, inspirație pentru Roblox

Fondatorii s-au inspirat din simulatoarele de fizică pentru a crea Roblox. S-au inspirat de la jocuri 2D numite Interactive Physics și Working Model, create pentru a-i învăța pe copii fizică, dar care erau folosite mai mult ca jocuri decât ca instrumente de învățare. Astfel le-a venit ideea creării unui joc care sa le aducă profit. 

Când jocul a fost disponibil în varianta multiplayer, au observat ca adolescenții și copiii care-l jucau știau mai multe despre joc decât ei, dezvoltatorii. De exemplu au fost surprinși să vadă cum, copiii au descoperit că pot construi  platformele pe spatele altor jucători, pentru a se căra unii pe alții.

Jocul este în continuă expansiune

Un aspect care face ca Roblox să rămână în topuri este că jocul se aflp în continuă expansiune. Jocul care inițial era disponibil pentru PC a devenit, în urmă cu câțiva ani, disponibil și pe Xbox. Recent a fost adăugat și în aplicațiile pentru telefoane, putând fi descărcat pe Android și iOS. 

Pasionat de Roblox? Cumpără Robux ieftin

Jocul Roblox are, ca toate jocurile MMORPG, propria monedă numită Robux. Aceasta este folosită de jucători pentru a achiziționa diverse obiecte și pentru a debloca locații interesante care fac jocul mai plăcut.

Deținând Robux este singura modalitate prin care poți ieși în evidență față de ceilalți jucători și poți urca rapid pe scara jocului. Prețul Robux variază întotdeauna, dar numai la Eldorado poți găsi oferte ieftine Robux. Iar dacă abia ai început să joci Roblox, dar ți-ai dori să fii la un nivel avansat, atunci poți achiziționa conturi vechi Roblox la preturi imbatabile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel