Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zboruri ieftine în august. Cele mai bune tarife din Milano: iată care sunt destinațiile preferate de turiști
WhatsApp
Banja Luka, un oraș din Bosnia și Herțegovina, este cea mai ieftină destinație. Piețele preferate în această perioadă, Spania, sudul Italiei, Grecia, Portugalia și Islanda sunt cele mai scumpe. 

Pentru călătoriile de ultimă oră, persoanele care călătoresc din Milano trebuie să se orienteze spre estul Europei și să stea departe de Marea Mediterană dacă vor să cheltuiască foarte puțin.

Banja Luka, un oraș din Bosnia și Herțegovina, se dovedește a fi cea mai ieftină destinație: puteți ajunge acolo cu 22 de euro, dus-întors, cu taxe incluse, fără extra. Evident, la bordul unui transportator low-cost.

Pe de altă parte, piețele preferate de lombarzi în această perioadă - Spania, sudul Italiei, Grecia, Portugalia și Islanda - sunt cele mai scumpe. 

 

Care este diferenț față de anii trecuți

 

Vara aceasta se confirmă a fi mai scumpă decât în urmă cu un an pentru cei care pleacă de pe aeroporturile Milano Malpensa, Linate și Bergamo-Orio al Serio către destinații europene (pentru o mai bună comparație, sunt excluse destinațiile intercontinentale).

Dar rămâne mai ieftină decât în 2019, când prețurile au atins un maxim înainte de a se prăbuși din cauza sosirii coronavirusului. Acest lucru este confirmat de analiza făcută de Corriere pe mii de rute - ale transportatorilor low-cost și tradiționali - prin intermediul platformelor specializate, pe tarifele analizate.

Să începem cu cifrele consolidate. În luna iulie a anului trecut, tariful mediu practicat pentru zborurile cu plecare de pe cele trei aeroporturi din Lombardia a fost de 77,9 euro, la clasa Economy, într-o singură direcție și fără a include costul serviciilor suplimentare, cum ar fi bagajele de mână sau de cală, îmbarcarea prioritară, selectarea locului și altele. În iulie 2021, tariful mediu a fost de 60,4 euro, în timp ce în iulie 2019 a fost de 91,5 euro.

Pe scurt, luna trecută, biletele au fost cu 15% mai ieftine decât în urmă cu trei ani.

 

Scenariul actual

 

În luna august a acestui an, pe de altă parte, luând în considerare toate tarifele cu o lună înainte de zbor, costul mediu este de aproximativ 101 euro (întotdeauna pe rute europene, în Economy, fără servicii suplimentare). O cifră mai mare decât cea de 73,7 euro de acum douăsprezece luni, dar, ca și în cazul lunii iulie, încă mai mică decât valorile pentru 2019 (119,6 euro).

Văzând evoluția prețurilor pe scurt, este posibil ca aceasta să fie și ultima vară în care se mai află sub mediile estivale de acum trei ani, înainte de Covid.

Vezi și: Românii din diaspora, la coadă în ţară pentru a-şi schimba actele: „Venim după patru ani, ceva ceva s-a schimbat”


Care sunt cele mai convenabile rute din cele trei aeroporturi regionale

 

Zborul spre Banja Luka, așa cum se anticipa, este cel mai ieftin, o medie de 15,8 euro dus-întors pentru luna august, cu prețuri fotografiate la o lună distanță pentru a avea o cifră semnificativă statistic. Urmează Zagreb (17,4 euro), Aarhus, Danemarca (19,8 euro), apoi Viena (21,3 euro), Napoli (22,9 euro), Timișoara, România (23,5 euro), Billund, Danemarca (24,2 euro) și așa mai departe.

Dar dacă locațiile individuale nu oferă o panoramă completă, țările o fac cu siguranță. Și aici intervine comoditatea Europei de Est. De fapt, tarifele din august arată că Bosnia și Herțegovina (15,8 euro), Slovacia (29,3 euro), Cehia (40,6 euro), Bulgaria (42,6 euro) și Ungaria (45,3 euro) se află în fruntea listei low-cost. Toate țările din est.

Dacă, pe de altă parte, ne uităm la lista celor mai scumpe țări pentru luna august, se remarcă Islanda (192,3 euro pe sens), Portugalia (181,8 euro), Malta (176,2 euro), Cipru (167,3 euro) și Spania (161,8 euro).

Acest clasament nu este o surpriză pentru cunoscători: de la sfârșitul lui martie-începutul lui aprilie, subliniază ei, rezervările în aceste zone au crescut literalmente la procente de două, trei, patru cifre, odată ce restricțiile au fost mai întâi relaxate și apoi eliminate.

 

Clasamentul celor mai ieftine companii aeriene

 

Dacă luăm luna iulie - cu date medii, deci consolidate - Wizz Air a fost cea mai ieftină (49,3 euro dus-întors), urmată însă de un transportator tradițional, Austrian Airlines (58,9), care a cerut mai puțin decât Ryanair (64) și Vueling (66,8 euro).

Pentru luna august - cu precizarea că este vorba de tarife "văzute" cu o lună înainte, compania românească low-cost Blue Air iese pe primul loc (52 de euro), compania spaniolă low-cost Volotea urcă pe locul doi (55,7 euro), iar Austrian Airlines (67,4 euro) își confirmă comoditatea, depășind chiar și Wizz Air (69,8 euro) și Ryanair (86,3). Aceste valori sunt o confirmare a războiului de vară dintre low cost și "tradițional".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel