Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Știri de călătorie din întreaga lume: noutățile care se vor întâmpla în 2023. Turiștii pot călători gratuit în Spania
WhatsApp
De la noi deschideri de hoteluri, noi zboruri și o serie de experiențe noi și distractive care se deschid pe tot globul, 2023 se anunță un an plin de explorări distractive.
Descoperiți cele mai ieftine curse din România în luna octombrie: Biletele de avion, reduse cu aproape 30%

Pentru a vă ajuta să vă ordonați lista de lucruri de făcut, ne-am gândit să vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante știri de călătorie care se întâmplă în toată lumea.

Turiștii pot călători gratuit în Spania

 

9 martie: Turiștii pot călători gratuit în Spania în această vară - iată cum să profite.

Guvernul spaniol a introdus pentru prima dată călătoriile gratuite pe calea ferată în luna iulie a anului trecut, în încercarea de a ajuta la combaterea crizei costului vieții.

Acum, Spania a prelungit programul de călătorie gratuită cu trenul până la sfârșitul anului 2023, potrivit Euronews. Și partea cea mai bună este că aceste bilete gratuite pot fi obținute de oricine - inclusiv de turiști.

Biletele gratuite nu sunt valabile pentru trenurile AVE de mare viteză care leagă destinații populare precum Madrid și Barcelona, dar pot fi folosite între mai multe orașe din regiuni precum Andaluzia.

Jetstar oferă zboruri gratuite timp de un an întreg

 

6 martie: Jetstar oferă australienilor șansa de a câștiga zboruri gratuite pentru un an întreg - tot ce trebuie să faceți este să vedeți Golden Ticket Togs.

Perechea strălucitoare de costume cu aur de 14 karate va străbate cele mai emblematice plaje din Melbourne și Sydney în acest weekend: Catani Gardens Beach din St Kilda, sâmbătă, 11 martie, între orele 10:00-12:00, și Bondi Surf Bathers Life Saving Club din Sydney, duminică, 12 martie, între orele 10:00-12:00.

Pentru a avea șansa de a câștiga, iubitorii de plajă trebuie să își facă un selfie auriu cu hainele și să îl încarce pe Instagram Stories etichetându-l pe @JetstarAustralia #TheGoldenTicketTogs.

Pentru cei care nu se află în Melbourne sau Sydney, nu vă temeți! Puteți vizita o serie de locații din întreaga țară pentru a face un instantaneu cu posterele și panourile Golden Ticket Togs pentru a le încărca online.

Câștigătorul se va bucura de cele mai bune țărmuri din Australia și din străinătate cu 12 zboruri dus-întors către orice plajă națională și șase zboruri internaționale dus-întors pentru un beach-bum și cea mai bună prietenă a sa.

Pentru T&Cs complete vizitați Instagram-ul Jetstar.


Coles se asociază cu Airbnb pentru a-i ajuta pe australieni să economisească la călătorii

 

Martie 22, 2023: În încercarea de a-i ajuta pe australieni să își permită în continuare o vacanță plăcută cu familia de Paște, Coles a făcut echipă cu Airbnb pentru a oferi cumpărătorilor un mic truc de călătorie util care le-ar putea economisi la rezervări.

Datele recente colectate de la Tipalti arată că cererea de cazare de scurtă durată pe Airbnb a crescut vertiginos, iar cei care merg în vacanță pot profita acum de o ofertă pentru a economisi 15 procente din următoarea lor destinație prin achiziționarea unui card eGift Airbnb.

"În condițiile în care gospodăriile australiene se confruntă cu presiuni din ce în ce mai mari legate de costul vieții, Coles se angajează să ofere valoare clienților noștri - și în mai multe moduri decât în timpul cumpărăturilor. Așa că am încheiat un parteneriat cu Airbnb pentru a ajuta la reducerea costurilor de călătorie cu ocazia apropiatelor sărbători de Paște și a vacanțelor școlare", a declarat Deb Galle, director general pentru sănătate și casă la Coles.

"Aceasta este o oportunitate excelentă de economisire a banilor și un motiv și mai bun pentru a vă rezerva următoarea călătorie în familie, un weekend departe pentru a sărbători o ocazie specială sau pur și simplu pentru că."

Oferta limitată în timp de 15 la sută reducere la cardurile eGift Airbnb este disponibilă numai la giftcards.com.au, până la epuizarea stocurilor. Nu există o limită a numărului de tranzacții pe care un client le poate face online, însă valoarea fiecărei tranzacții este limitată la 1000 de dolari.

Carnavalul Cruise Line ajunge la 100 de milioane de oaspeți

 

Martie 2023: Carnival Cruise Line a atins o piatră de hotar majoră pentru industrie, fiind prima linie de croazieră care a îmbarcat 100 de milioane de oaspeți de la prima sa călătorie în 1972.

Această piatră de hotar a fost atinsă în timp ce oaspeții s-au îmbarcat vineri la bordul Carnival Sunrise în Portul Miami .

"Suntem prima linie de croazieră care a atins această bornă incredibilă de 100 de milioane de oaspeți și cred că este o dovadă a atmosferei distractive și incluzive pe care oaspeții noștri valoroși și membrii extraordinari ai echipei noastre au creat-o împreună la bordul navelor noastre în ultimii 51 de ani", a declarat Christine Duffy, președintele Carnival Cruise Line.

"Cu siguranță, urmează mult mai multă distracție. Continuăm să ne dezvoltăm operațiunile într-un ritm rapid - cu trei nave care se vor alătura flotei noastre până în primăvara anului viitor."

Dintre cele 100 de milioane de persoane care au călătorit cu Carnival, 167 au efectuat peste 100 de croaziere.

152.000 de oaspeți au bifat peste 100 de zile de croazieră, cel mai tânăr oaspete care a realizat acest lucru având doar cinci ani.

Jetstar lansează tarife de vânzare către Bali

 

16 martie 2023: Pentru a sărbători prima aniversare a reluării zborurilor Jetstar către Bali, compania aeriană a lansat tarife de vânzare către popularul loc de vacanță australian începând de la 135 de dolari.

În 2023, se așteaptă ca Bali să fie și mai popular, Jetstar prognozând o creștere cu 10% a cererii față de nivelurile record de dinainte de COVID.

Jetstar operează în prezent până la 70 de zboruri dus-întors pe săptămână către Bali din șapte orașe australiene și a crescut recent capacitatea din Sydney, Melbourne și Adelaide.

Vânzarea Air-mazing include tarife de vânzare avantajoase către Bali începând de la 135 de dolari dus-întors din Darwin, 145 de dolari dus-întors din Perth și 209 dolari dus-întors din Sydney, Melbourne și Brisbane.

Oferta se încheie la 23 martie, ora 23.59 AEDT, dacă nu se epuizează înainte.


Princess Cruises lansează programul Japonia 2024

 

23 februarie: Princess Cruises a anunțat că Royal Princess își va face debutul în Japonia în 2024, devenind prima navă din clasa Royal care va naviga în această regiune.

Sezonul de croaziere din Japonia 2024, recent lansat, este în vânzare acum, oferind multe oportunități de a vedea magnificele flori de primăvară, precum și patru festivaluri de vară care îți taie respirația.

Royal Princess navighează o nouă croazieră Japonia și Pacificul de Nord, făcând escală în regiunile nordice Tohoku și Hokkaido în timpul sezonului magnific al florilor de cireș, cu opțiunea de a o combina cu populara croazieră Voyage of the Glaciers a liniei de croazieră pentru a fi martori la maiestuoșii ghețari din Alaska.

Diamond Princess, construită în Japonia, se întoarce, de asemenea, în Japonia pentru un sezon din martie până în august 2024, navigând dus-întors din Tokyo (Yokohama), făcând escală în 35 de destinații din trei țări, pe 31 de itinerarii unice și 36 de plecări.

 

Jennifer Lopez lansează o croazieră tematică pentru femei

 

Jennifer Lopez a făcut echipă cu Sir Richard Branson pentru a crea o croazieră tematică pentru femei și antreprenoriat.

"Misiunea mea a fost întotdeauna să distrez, să le dau putere și să le inspir pe JLovers ale mele să își trăiască viața și să fie nelimitate. Richard Branson și cu mine împărtășim această pasiune pentru experiențele care aduc bucurie oamenilor, motiv pentru care sunt atât de încântată să lucrez cu Virgin Voyages pentru a aduce "Limitless Voyage" pe cele șapte mări", a scris artista în vârstă de 53 de ani, împărtășind vestea pe Instagram.

Croaziera de cinci nopți, care va include cursuri de dans din anii '90 cu playlisturi inspirate de J.Lo și discuții conduse de femei antreprenor, va pleca din Miami pe 14 aprilie și va naviga spre Republica Dominicană, în Caraibe.

În acest stadiu, s-a dezvăluit că vedeta va participa la o petrecere de plecare pentru a le spune "bon voyage" celor de la bord, dar nu li se va alătura efectiv în călătorie.

Colaborarea dintre Virgin Voyages a lui Branson și organizația filantropică a lui Lopez, Limitless Labs, se va axa pe șapte teme "C" - comunitate, curaj, caracter, încredere, grijă, claritate și conexiune.

Vor exista cursuri de meditație, discursuri Ted și "oportunități de conectare".

Lopez a fost numită director de divertisment și stil de viață al liniei de croazieră la începutul anului trecut și este, de asemenea, un investitor.

Disney împlinește 100 de ani

 

Februarie 2023: The Walt Disney Company aniversează anul acesta 100 de ani de existență, iar Disneyland Resort din California sărbătorește această etapă cu noi experiențe și divertisment, decoruri, bunătăți speciale și multe altele pe tot parcursul anului.

În timp ce parcurile Disney din întreaga lume vor comemora "Disney 100", inima sărbătorii se află la Disneyland Resort.

Există o nouă atracție de tip ride-through care îi are ca protagoniști pe Mickey Mouse și Minnie Mouse și care îi transportă pe oaspeți în lumea capricioasă a scurtmetrajelor de desene animate "Mickey Mouse" ale Disney Television Animation, premiate cu Emmy Award. Precum și două noi spectacole nocturne.

Mai multă magie va sosi pe parcursul anului 2023, inclusiv revenirea paradei "Magic Happens" pe 24 februarie și redeschiderea lui Mickey's Toontown luna viitoare.

 

Emirates oferă un milion de puncte de fidelizare a pasagerilor

 

25 ianuarie 2023: Emirates sărbătorește o etapă importantă după ce a ajuns la 30 de milioane de membri din 180 de țări pentru programul său de fidelizare Skywards, premiat cu numeroase premii.

Pentru a marca acest nou record, Emirates și flydubai au lansat o serie de oferte, inclusiv un cadou epic, oferind un milion de mile Skywards unui călător norocos.

Vă puteți înscrie la concurs începând de acum și până la 4 februarie 2023 pentru a avea șansa de a obține aceste mile - suficiente pentru a răscumpăra mai mult de 10 bilete Emirates Business Class dus-întors din Dubai către Londra.

"Aceasta este o etapă importantă pentru noi și suntem foarte bucuroși să le oferim înapoi membrilor noștri loiali care au jucat un rol neprețuit în succesul nostru", a declarat Dr. Nejib Ben Khedher, Divisional Senior Vice President Emirates Skywards.

Clienții se pot înscrie prin intermediul emirates.co , flydubai.com, aplicația Emirates sau aplicația flydubai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel