Doriți să încercați mâncarea românească în inima Madridului? Sarmale, mici, deserturi locale tipice, beri, lichioruri și alte băuturi tradiționale românești. Aceștia sunt principalii protagoniști ai celor mai renumite restaurante din capitală unde puteți mânca mâncare românească, conform unei publicații spaniole.
La Bunica este unul dintre cele mai bune restaurante românești la care să mănânci în capitala Spaniei. Este unul dintre cele mai renumite și oferă o mare varietate de mâncăruri românești.
Restaurantul este situat în apropiere de Plaza de Toros de las Ventas și, pe lângă mâncărurile tipice românești, se pot comanda și băuturi și lichioruri tipic românești.
Clienții apreciază în mod pozitiv supele casei, precum și varietatea mare de ingrediente și combinații oferite.
Un alt fel de mâncare vedetă la La Bunica, potrivit clienților, este sarmalele. Un fel de mâncare tipic românesc care constă în mâncare învelită în frunze de viță de vie sau varză.
De asemenea, se remarcă și preparatele mici, care este o mâncare din carne tocată în formă de ruladă, care se prepară la grătar și se servește cu diferite garnituri și acompaniamente.
În plus, mâncărurile oferă de obicei mese copioase și există, de asemenea, o mare varietate de deserturi tipic românești din care puteți alege.
Prețul mediu pentru a mânca acolo este între 20 și 30 de euro de persoană. Puteți rezerva o masă pentru a mânca la La Bunica sunând la numărul de telefon pentru informații 914 05 48 63.
El descanso este un restaurant situat în Madrid, unde puteți comanda și savura o gamă largă de mâncăruri românești. Toate felurile de mâncare sunt pregătite cu ingrediente proaspete de la ferma proprie.
Sugestiile casei sunt cotletul de vită la grătarul de piatră cu cartofi prăjiți și ardei padrón la 35 de euro, antreul de vită la grătar cu garnitură la 20 de euro, creveții cu usturoi la 17 de euro și calamarii mici prăjiți cu aioli și lămâie la 12 euro.
În ceea ce privește prețurile din meniu, se remarcă secțiunea de antreuri: Secțiunea de cirobe sau supe costă în medie 7 euro, iar printre punctele de atracție se numără fasolea cu carne afumată, caltaboș, carne, chiftele, pui cu tăieței de casă și ardei iute și smântână.
Garniturile costă în medie între 3 și 5 euro și includ următoarele. Cartofi la cuptor cu unt și pătrunjel, amestec de legume, salată și sos de ciuperci.
Dintre preparatele din carne cu pui, se remarcă următoarele: pui la grătar, aripioare prăjite cu lămâie, pui cu ciuperci și smântână, cordon bleu cu cartofi prăjiți și saramură de pui cu mămăliguță, printre altele. Toate sunt la un preț mediu cuprins între 8 și 16 euro.
Mâncărurile cu carne de porc costă în medie între 10 și 17 euro și includ măcrișul la măcelărie, fasolea cu cârnați și batonul de porc cu varză de calitate, printre altele.
Meniul are o secțiune specifică pentru grătar, unde se remarcă următoarele preparate: ceafă de porc la grătar, copănele de pui la grătar cu cartofi, cotlet de porc la grătar, piept de pui, hamburger, coaste, pui picant sau churrasco de vită, printre altele. Prețurile sunt cuprinse între 15 și 30 de euro.
Peștele costă în medie între 15 și 20 de euro și include păstrăv prăjit, biban de mare la grătar, somon cu salată sau saramură de pește.
Acesta este un local specializat în prepararea de mâncăruri din gastronomia balcanică. Una dintre specialitățile casei sunt mâncărurile la grătar preparate cu carne tipică din Balcani, cum ar fi kufte, kkebapche și pleskavitza.
Pe lângă mâncarea românească, există și mâncăruri tipice din Grecia, Serbia, Macedonia și Turcia.
Mâncărurile din meniu includ tocănițe și carne la grătar, preparate în stil tradițional cu condimente. De asemenea, sunt disponibile băuturi tipice românești, cum ar fi coniac, bere și vinuri din regiune.
Satch de pui, Kiurfe sau Kavarma Kebap sunt câteva dintre atracțiile secțiunii de carne. De asemenea, moussaka și nuggets crocanți de pui.
În ceea ce privește antreurile, există opțiuni de mezeluri, dovlecei prăjiți, salată balkanika, salată de urnabe, mămăligă, sarmale și supă de tripou.
Deserturile includ baclava, prăjitură cu biscuiți și cremă, clătite și tort de ciocolată.
Cinele costă în jur de 15 euro. Acesta include o salată sau un antreu, un fel principal, o băutură, un desert sau o cafea. În timpul săptămânii, prețul este de 9 euro de persoană, iar meniul oferă un antreu, un fel principal, băutură, pâine, desert și cafea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News