Locul unde se află lacul roz, asemănător cu cel al lacului australian, este similar cu corpul de apă din Westgate Park, Melbourne, care devine o nuanță frumoasă de roz în timpul lunilor de vară.
Culoarea în sine este formată de o cantitate mare de sare amestecată cu alte ingrediente. Culoarea se formează apoi în crusta de sare de pe fundul lacului, creând un pigment roșiatic ca parte a procesului de fotosinteză.
Dar se pare că nu trebuie să călătorești până în Australia pentru a vedea un lac roz. Situat pe Costa Blanca, în provincia Alicante, se află un oraș de la malul mării numit Torrevieja.
În ciuda faptului că are o populație mică de 82.599 de locuitori, orașul găzduiește minunatul Las Salinas de Torrevieja - cunoscut și ca Lacul Roz din Torrevieja.
Lacul cu aspect romantic este, foarte probabil, unul dintre cele mai pitorești/instagramabile obiective turistice pe care le veți vedea vreodată.
Cu o frumoasă nuanță de roz-bubblegum, apa este la fel de strălucitoare ca un milkshake de căpșuni, dar poate căpăta diferite nuanțe pe parcursul zilei.
Cu toate acestea, motivul pentru care apa este atât de roz nu este nici pe departe atât de romantic pe cât ați vrea să credeți.
Există două ingrediente care fac apa roz, și anume Halobacterium și o microalgă numită Dunaliella salina.
Ambele substanțe sunt prezente în mare parte în locurile sărate, dar când le amesteci pe amândouă, obții 50 de nuanțe de roz.
Zborurile spre Torrevieja sunt la doar 40 de lire sterline prin Ryanair (la momentul redactării acestui articol) dacă ar fi să plecați din 22 aprilie, cu întoarcere pe 24 aprilie. Dacă sunteți dispus, merită cu siguranță să verificați.
"Istoria lacului este uimitoare, iar priveliștea este extraordinară. Acest mediu este uimitor, iar la finalul turului deschid un mic magazin pentru a putea cumpăra sare și suveniruri.", spune un localnic.
Un localnic a spus: „Oamenii vin aici pentru a se da cu noroi bogat în minerale și pentru a lua apă sărată bogată în minerale. Acesta este cel mai sănătos loc din Spania, din cauza tuturor mineralelor din aer."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News