Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Record mondial: Un explorator remarcabil a călătorit prin toate țările lumii fără a lua avionul
WhatsApp
Un bărbat susține că este primul care a vizitat fiecare țară din lume fără a fi nevoit să ia vreun avion. Călătoria sa a durat un deceniu, timp în care soția sa l-a așteptat să se întoarcă.
Record mondial: Un explorator remarcabil a călătorit prin toate țările lumii fără a lua avionul / Foto: Instagram

Thor Pedersen, în vârstă de 44 de ani, și-a început misiunea în octombrie 2013, lăsând în urmă slujba sa obișnuită în domeniul transporturilor și logisticii.

Cu toate acestea, călătoria extremă i-a luat un deceniu întreg și a fost nevoit să se vadă de foarte puține ori cu soția sa, Le Pedersen, în vârstă de 40 de ani.

Plecând mai întâi din țara sa natală, Danemarca, spre Germania, Pedersen și-a încheiat călătoria în urmă cu o lună, când a ajuns în Maldive.

În vârstă de 44 de ani a parcurs 223.072 de mile când a ajuns în locul însorit din Asia de Sud la bordul unui vas container.

Pedersen a pornit la drum cu sprijinul total al soției sale, întrucât se așteptau ca misiunea sa epică să dureze doar patru ani.

El plănuia să petreacă în medie șapte zile în fiecare țară, dar a sfârșit prin a sta în Hong Kong timp de doi ani întregi, din cauza Pandemiei și a problemelor cu vizele.

 

„Ceea ce fac eu nu este turism, ci este o realizare”



A petrecut în medie 17 zile în fiecare țară, cea mai scurtă vizită fiind de 24 de ore în Vatican.

Cea mai lungă călătorie a lui Pedersen a fost de 27 de zile pe un vas de containere din Hong Kong până în Australia.

"Trebuie să petrec cel puțin 24 de ore într-o țară. Ceea ce fac eu nu este turism, ci este ca și cum aș alerga un maraton sau aș merge pe Lună, este o realizare. O mare parte din timpul meu este petrecut în autobuze și trenuri.

Cea mai lungă călătorie cu autobuzul a fost de 54 de ore într-un autobuz în Brazilia. Soarele a apus peste mine de două ori. M-am bucurat mai degrabă de cele 27 de zile petrecute pe navă, mi-a dat timp să citesc și să fac exerciții fizice și am văzut balene. A fost o călătorie frumoasă", explică bărbatul.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de DBIS Hong Kong (@dbishongkong)

 

Bărbatul a călătorit de la trăsura de cai până la iaht



Călătoriile lui Pedersen au cuprins 351 de autobuze, 158 de trenuri, 43 de tuk-tuk-uri, 37 de nave container, 33 de bărci, nouă camioane, trei veliere, două vase de croazieră, o trăsură cu cai, o mașină de poliție și un iaht.

Pe lângă toate acestea, au existat o mulțime de metrouri, microbuze, motociclete, taxiuri și tramvaie.

El a spus: "Am aflat că nimeni în istorie nu a mers în toate țările din lume complet fără să zboare cu avionul și am fost prins în ideea că aș putea avea șansa mea de a face ceva remarcabil. Ideea a fost să o fac cu transportul public ori de câte ori este posibil, așa că asta înseamnă sute de autobuze, trenuri și feriboturi, apoi ajungi să întrebi dacă poți urca pe barca de pescuit a cuiva sau pe o navă de containere."

Întreaga aventură a lui Pederson a fost finanțată de o companie energetică, precum și de crowdfunding, el având un buget de doar 20 de dolari (16 lire sterline) pe zi.

 

Partenera sa l-a așteptat timp de 10 ani



În vârstă de 44 de ani avea o relație cu Le de un an când a plecat, iar ea a zburat pentru a-l vedea de 27 de ori de-a lungul deceniului.

Ei se vor reîntâlni din nou luna viitoare - după ce el a prins trei vapoare din Maldive în Sri Lanka, apoi în Germania, înainte de a se întoarce în Danemarca.

El a spus: "Soția mea nu a vrut să stea în calea a ceva ce am vrut să fac, dar era în conflict, pentru că ar fi preferat să își construiască o viață cu mine, să se trezească lângă mine și să mă țină de mână.

A fost extraordinară, este un sprijin imens și am avut experiențe unice împreună în întreaga lume. A devenit mai greu de fiecare dată când venea în vizită, să o las la aeroport îmi smulgea inima de fiecare dată. A devenit foarte greu.

Există un risc decent să fie prea târziu pentru a întemeia o familie cu femeia pe care o iubesc. Nu este un joc terminat, dar împingem limita biologiei. Simțim că avem suficient între noi doi pentru a trăi o viață lungă și fericită și nu avem nevoie să începem o familie, dar dacă Le ar rămâne însărcinată, atunci ar fi un bonus."

 

Exploratorul intenționează să scrie o carte despre aventura sa



Pedersen nu intenționează să se întoarcă la cariera sa anterioară și speră să scrie o carte despre aventura sa.

"Înainte de a pleca, tatăl meu era îngrijorat de cariera mea. Nu credea că voi mai lucra vreodată sau că voi fi luat în serios, dar a acceptat. Să-i spun mamei mele că plec a fost ca și cum i-aș fi spus că mă duc la dentist. Este foarte mândră.

Sunt unii dintre ultimii ani din viața părinților mei. Există un regret că nu am petrecut mai mult timp cu familia și prietenii."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel