Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Unul dintre cele mai importante ziare din Spania își îndeamnă cititorii să viziteze România: "Opt locuri pe care niciun turist nu trebuie să le rateze"
WhatsApp
România este încă o dată prezentă în presa spaniolă, de data aceasta în publicația elDiario.es, care, într-un articol publicat pe 11.01.2023, prezintă opt locuri din țara noastră pe care niciun turist nu ar trebui să le rateze. București, Sinaia, Alba Iulia, Sighișoara și Sibiu sunt doar câteva dintre acestea. Arhitectura uimitoare, oamenii primitori și natura de o frumusețe extraordinară sunt câteva motive enumerate de jurnaliștii  de la El Diario pentru a convinge cititorii că România merită vizitată. 

România este una dintre acele țări care, deși se află aproape, te transportă în vremuri demult apuse. Trecutul său comunist nu prea îndepărtat marchează încă zonele rurale, iar autenticitatea, oamenii, natura uimitoare și arhitectura medievală sunt unele dintre cele mai reprezentative caracteristici ale sale, scriu jurnaliștii El Diario.

Cu toții cunoaștem România pentru București sau pentru Transilvania contelui Dracula, dar veți vedea că, dacă mergem puțin mai departe, putem găsi locuri care nu au fost încă afectate de turismul de masă.

România nu este o țară deosebit de mare, având aproximativ jumătate din suprafața Spaniei, astfel încât o excursie bine organizată de o săptămână poate acoperi cea mai mare parte a țării. Cu toate acestea, rețineți că cel mai bun mod de a vă deplasa este cu mașina, deoarece transportul public poate complica puțin lucrurile, mai ales dacă doriți să profitați la maximum de timpul dumneavoastră.

Știind acest lucru și având în față o hartă și un calendar, puteți marca următoarele opriri pentru a vă asigura că treceți prin unele dintre cele mai atractive locuri din România, mai notează jurnaliștii spanioli, care fac și un top al locurilor pe care niciun turist nu trebuie să le rateze.

București

 

Dacă ajungeți în România cu avionul, cel mai probabil vă veți începe și încheia călătoria în București. Fiind capitala, puteți petrece aici câte zile doriți, dar câteva zile vă vor da o idee bună despre ceea ce are de oferit. Orașul București are nevoie de un întreg ghid numai pentru el, dar vă va face bine să știți dinainte că există locuri precum Palatul Parlamentului, bulevardul său, Mănăstirea Stavropoleos sau strada Franceză pe care nu le puteți rata. Este foarte interesant să descoperim cu ochii noștri cum dictatura comunistă a lui Nicolae Ceaușescu a transformat orașul în secolul XX.

București - Ateneul român

Sinaia și Castelul Peleș


Sinaia nu este departe de București, iar schimbarea de peisaj este extraordinară, deoarece începem să ne simțim înconjurați de verdele văilor și munților români. Aici, protagonistul incontestabil este Castelul Peleș, construit între sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea pentru regele Carol I al României. A fost o revoluție la vremea sa, fiind unul dintre primele castele din Europa care a avut electricitate și lift. Este un amestec constant de stiluri, iar dacă la exterior este frumos, ar fi o mare greșeală să nu observi interiorul, deoarece între saloane și camere vei fi conștient de nivelul de lux și excelență care poate fi atins între baroc și rococo. 

Brașov, Bran și Râșnov

 

România este un tărâm al castelelor, iar dacă există unul care se remarcă mai presus de toate celelalte, fie și numai prin popularitatea sa, acesta este Castelul Bran. Veți găsi mai multe în Transilvania, dar Castelul Bran este cunoscut sub numele de "Castelul lui Dracula". De fapt, este un loc de legendă, deoarece Vlad al III-lea sau Vlad Drăculea, prinț al Valahiei și cunoscut sub numele de Contele Dracula, nu a trăit niciodată acolo și l-a vizitat doar o singură dată. Mitul creat de Bram Stoker este în mare parte responsabil pentru faptul că a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din România, deși castelul în sine merită cu siguranță o vizită. Este recomandat să vă cumpărați biletul în avans de pe site-ul oficial al castelului, deoarece cozile pot fi lungi în sezonul de vârf. 

Brașov - vedere de sus muntele Tâmpa

În apropiere se află Râșnov, unde fortăreața sa este în centrul atenției. Această cetate din secolul al XIII-lea este formată din două incinte în care se poate intra, unde casele mici din piatră sunt înghesuite și protejate de zidurile groase.

Brașovul poate fi locul perfect pentru a vă stabili după ce vizitați Bran și Râșnov, un oraș drăguț, plin de farmec și înconjurat de păduri unde își găsesc casa mulți urși bruni. Piața sa principală și străzile centrale merită o plimbare.

Cetatea din Râșnov

Sighișoara și străzile sale colorate

 

Dacă continuăm spre nord, ajungem la Sighișoara, un orășel al cărui centru istoric este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Străzile sale înguste sunt pline de culoare, iar pavajul contrastează cu turnurile și acoperișurile ascuțite. Ea păstrează încă caracterul defensiv și militar pronunțat cu care a fost construită, după cum arată zidurile și bastioanele sale. De altfel, acesta este locul de naștere al lui Vlad al II-lea al Valahiei.

Vezi și: ZECE cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023 cu un buget redus 

Sibiu, oraș medieval

 

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Transilvania. În timp ce vă plimbați pe străzile sale, veți trece pe lângă fortificații care datează din Evul Mediu, palate baroce și clădiri religioase, cum ar fi Catedrala ortodoxă a Sfintei Treimi. Aici nu este neobișnuit să ne simțim observați, deoarece acoperișurile sale sunt pline de ochi, mici deschizături între țigle care par să ne urmărească oriunde am merge. Centrul său este plin de viață, iar atunci când soarele strălucește, cele trei piețe principale sunt un magnet pentru turiști și localnici deopotrivă.

Sibiu

Alba Iulia și cetatea sa

 

Puțin mai la nord se află Alba Iulia, vechiul Apulum. Nu este unul dintre cele mai cunoscute orașe din România, dar cetatea sa fortificată vă va surprinde foarte mult. Un zid de 12 km în formă de stea, cu porți baroce și turnuri de colț, protejează cea mai monumentală parte a orașului. Este cunoscută sub numele de cetatea Alba Carolina și datează din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. În interior se află două catedrale: Catedrala catolică Sfântul Mihail și Catedrala Ortodoxă a Încoronării. 

Maramureșul și bisericile sale de lemn

 

Maramureșul este o regiune situată în nordul României, la granița cu Ucraina, și este cea mai îndepărtată de București, așa că va depinde de ritmul călătoriei dumneavoastră să decideți dacă mergeți sau nu acolo. Capitala sa este Baia Mare, dar ceea ce vă va impresiona cel mai mult aici sunt bisericile ortodoxe înalte și subțiri din lemn care împânzesc satele. Acestea datează din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, unele au fresce spectaculoase în interior, iar unicitatea lor face ca opt dintre ele să fie incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Biserică de lemn din Maramureș

Transfăgărășanul, unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume

 

Ultimul obiectiv indicat de publicația citată este celebrul Transfăgărășan, una din cele mai frumoase șosele din lume. Pe drumul de întoarcere spre București, dacă vreți să vedeți ceea ce este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, vă recomandăm să treceți prin Transfăgărășan, deși, dacă există șanse de zăpadă, este mai bine să îl lăsați pentru vară. Acesta leagă regiunile Transilvania și Valahia pe aproape 100 km și urcă curbă după curbă până la o altitudine de 2.034 m. Drumul merită efortul, iar priveliștea din vârf merită și mai mult.

Transfăgărășan - unul din cele mai frumoase drumuri din lume

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
pixel