Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Manchester devine primul oraș din Marea Britanie care taxează turiștii pentru vizitare
WhatsApp
Manchester a devenit primul oraș din Marea Britanie care îi taxează pe turiști pentru vizitare.
Manchester devine primul oraș din Marea Britanie care taxează turiștii pentru vizitare / Foto: Unsplash

Taxa de turism - denumită "taxa de vizitare a orașului" - are ca scop colectarea a milioane de lire sterline, care vor fi apoi cheltuite pentru "îmbunătățirea experienței vizitatorilor".

Măsura calcă pe urmele unor orașe europene precum Veneția și Barcelona. Taxa se va aplica de la 1 aprilie, iar vizitatorii care se vor caza în hotelurile din centrul orașului vor plăti în plus o liră sterlină pe noapte, pe cameră.

 

Acest sistem ar aduce încasări de 3 milioane de lire sterline pe an



Se speră că acest sistem va aduce încasări de 3 milioane de lire sterline pe an, care vor fi direcționate către noul Manchester Accommodation Business Improvement District (ABID), care își propune să "sprijine creșterea viitoare a economiei vizitatorilor" în următorii cinci ani.

Site-ul web al Manchester ABID explică: "Manchester Accommodation BID este o inițiativă nouă și inovatoare condusă de furnizorii de hoteluri și apartamente cu servicii din oraș pentru a ajuta la crearea de noi evenimente și activități suplimentare care vor atrage mai mulți oameni să viziteze și să se cazeze în Manchester și Salford.”

De asemenea, va contribui la îmbunătățirea experienței generale a oaspeților și va ajuta la extinderea economiei vizitatorilor din oraș prin:

- amplificarea campaniilor de marketing care stimulează înnoptările;
- asigurarea de evenimente, conferințe și festivaluri de amploare în lunile de sezon scăzut;
- îmbunătățirea întâmpinării oaspeților și a curățeniei străzilor.

 

Taxa se va aplica începând cu luna aprilie

 

"Activitățile de mai sus vor fi finanțate din City Visitor Charge; o taxă suplimentară de 1£ pe cameră/unitate pe noapte* pentru oaspeți, adăugată la factura finală de cazare.”

"Taxa legală va fi colectată de la toate unitățile de cazare cu plată care se încadrează în zona Manchester Accommodation BID și va fi aplicabilă tuturor rezervărilor începând cu 1 aprilie 2023."

Annie Brown, președinta ABID, a declarat că taxa va aduce beneficii orașului și vizitatorilor.

Vorbind pentru Manchester Evening News, ea a declarat: "Cred că [mesajul pe care îl transmite] a fost luat în considerare, însă, dacă o comparăm cu orașele europene care au taxe și impozite pentru vizitatori de mai mulți ani, considerăm că este o sumă mică în comparație cu aceasta. Există și alte orașe din Marea Britanie care caută să pună în aplicare ceea ce a făcut Manchester, nu cred că este o taxă care să fie descurajantă."

 

Și alte orașe intenționează să abordeze acest sistem



Ea a continuat: "Cred că este bine cunoscut faptul că avem un număr tot mai mare de hoteluri care se deschid, așa că este din ce în ce mai important să menținem această creștere și să facem din Manchester un loc în care să vii.

Există mai multe modalități de a face acest lucru, iar cele mai importante două sunt în jurul evenimentelor din oraș în "perioadele de umbră" - adică perioadele mai mici din calendar - și atragerea de evenimente mari în oraș.

Ar putea fi evenimente sportive, muzicale sau conferințe de amploare. Suntem conștienți că nu licităm doar împotriva altor orașe din Marea Britanie, ci și a altor orașe mari din întreaga lume.", conform Ladbible. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel