Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vacanță de iarnă cu un buget redus: România se află în primele șase stațiuni europene accesibile pentru schi
WhatsApp
Pe măsură ce vremea se răcește, mii de europeni vor da orice pentru o vacanță la schi. Pentru că sporturile de iarnă nu sunt un hobby ieftin, iată care sunt cele mai avantajoase stațiuni de schi din Europa.
Vacanță de iarnă cu un buget redus: România se află în primele șase stațiuni europene accesibile pentru schi / Foto: Unsplash

Abonamentele pentru teleschiuri, închirierea echipamentului, transportul, lecțiile - costurile unei vacanțe pe pârtii se pot aduna rapid. Și asta înainte de a ajunge la barul après ski.

Vacanțele la schi vor fi probabil și mai scumpe în acest an, deoarece stațiunile vor crește prețurile pentru a face față creșterii prețurilor la electricitate și gaz.

Cu toate acestea, este posibil să mergeți la schi fără să spargeți o bancă, conform Euronews. Iată șase dintre cele mai bune stațiuni din Europa.

 

6. Vizitați cea mai veche stațiune de schi din Bulgaria: Borovets

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ???????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????????? ???????????????????????? (@myborovets)


Borovets - cea mai veche stațiune de schi din Bulgaria - este situată la o altitudine de 1.300 de metri în Munții Rila. Majoritatea pârtiilor sunt largi și deschise, așa că este cea mai potrivită pentru schiorii începători și intermediari. Stațiunea este renumită pentru après ski-ul său plin de viață, cu multe pub-uri și baruri populare din care puteți alege după o zi lungă pe munte.

Costul mediu al unui abonament de schi: 75 BGN (37 €) pentru un skipass de o zi, 370 BGN (182 €) pentru șase zile (prețuri 2021-2022; prețurile pentru acest sezon nu au fost publicate).

Piste: 58 km

Apres ski: o bere costă 5 BGGN (2,50 €)

Cel mai apropiat oraș: Sofia (la 49 km)

 

5. Pentru cel mai bun schi în afara pârtiilor: Vogel, Slovenia

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Vogel (@vogelskicenter)


Vogel are vedere la frumosul lac Bohinj, în parcul național Triglav, Slovenia. Are doar 16 km de trasee de schi - dar terenul fără copaci înseamnă că există o mulțime de off-piste de explorat. Cu altitudini de până la 1800 m, este una dintre cele mai înalte stațiuni din țară, iar zăpada bună este de obicei garantată până în aprilie.

Costul mediu al unui skipass de schi: Un skipass zilnic costă 35 de euro (30 de lire sterline), iar unul de șase zile costă 153 de euro (129 de lire sterline).

Piste: 16 km

După schi: O bere costă 2,50 €.

Cel mai apropiat oraș: Ljubljana (85 km)

 

4. Schiați în Pirinei: Grandvalira, Andorra

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Grandvalira Andorra (@grandvalira)

 

Așezată între Spania și Franța, Andorra este o țară mică - doar jumătate din dimensiunea Berlinului. Cu toate acestea, se mândrește cu trei stațiuni de schi. Cu 210 km de pârtii, Grandvalira este cea mai mare, oferind teren pentru schiorii de toate abilitățile. Țara are una dintre cele mai mici taxe pe alcool din Europa de Vest, astfel încât băutura de după schi nu ar trebui să vă afecteze prea mult economiile. 

Costul mediu pentru un skipass de schi: Un skipass zilnic costă 58 de euro, iar unul de șase zile costă 310 euro.

Piste: 210 km

După schi: O bere costă 2,00 €.

Cel mai apropiat oraș: Nu puteți zbura direct în Andorra. Țara se află la 190 de kilometri de aeroportul din Toulouse și la 210 kilometri de aeroportul din Barcelona-El Prat.


3. Schiați ca un atlet: Jahorina, Bosnia

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Wanderlust (@my.footprints_)


Dacă vrei să schiezi ca un atlet, mergi la Jahorina, în Bosnia. Stațiunea a găzduit competițiile alpine feminine din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Sarajevo din 1984. A fost închisă în anii 1990, deoarece regiunea a fost mistuită de conflict, dar s-a îmbunătățit constant de la sfârșitul războiului. Numai în sezonul trecut au fost construite trei noi teleschiuri.

Costul mediu pentru un skipass de schi: Un skipass zilnic costă 36 de euro, iar unul săptămânal 166 de euro.

Piste: 47 km

Apres ski: O bere costă 2,50 euro

Cel mai apropiat oraș: Sarajevo (53 km)

 

2. Transilvania, pentru o experiență de poveste: Poiana Brașov, România

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Poiana Brasov (@poianabv)


Poiana Brașov - cea mai populară stațiune de schi din România - se traduce prin "poiană însorită". Adânc înfiptă în inima munților Carpați din Transilvania, este înconjurată de păduri dese de conifere și vârfuri înalte. Dacă vă plictisiți de schiat, vizitați castelul Bran din apropiere - fortăreața gotică care a inspirat "Dracula" lui Bram Stoker.

Costul mediu pentru un skipass de schi: Un skipass zilnic costă 30 de euro, iar unul săptămânal 130 de euro.

Piste: 24,5 km

Apres ski: O bere costă între 1,60 și 2,50 €.

Cel mai apropiat oraș mare: București (136 km)

 

1. Pentru iubitorii de adrenalină cu un buget redus: Jasná, Slovacia

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Ski Lodge + Chalet, Jasna,SVK (@snowlynxslovakia)


Cea mai mare stațiune din Slovacia, Jasna se mândrește cu 50 km de pârtii cu pistă. Dar adevărata atracție este reprezentată de traseele sale off-piste care se desfășoară printre copaci de o parte și de alta a muntelui Chopok. De la boluri deschise la culori abrupte, există ceva pentru fiecare amator de adrenalină. Este puțin mai scumpă decât celelalte stațiuni din această listă, dar este preferată de profesioniști. Stațiunea a găzduit chiar și calificări pentru competițiile Red Bull freeride.

Costul mediu pentru un skipass de schi: Un skipass zilnic costă 49 de euro (59 de euro în sezonul de vârf), iar unul de șase zile costă 265 de euro (319 euro în sezonul de vârf).

Piste: 50 km

Apres ski: O bere costă între 1,60 și 2,00 €.

Cel mai apropiat oraș: Poprad (68 km)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel