Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Satul românesc, revigorat prin agroturism. Carmen Avram: "Avem peisaje care bat multe dintre țările Europei"
WhatsApp
Una din metodele prin care se poate face revigorarea satului românesc este susținerea agroturismului, a declarat europarlamentarul Carmen Avram, într-un interviu acordat în exclusivitate ȘtiriDiaspora și DCNews.  
Satul românesc, revigorat prin agroturism

Satul românesc poate fi revigorat prin agroturism, în contextul în care România are peisaje care "bat" multe dintre țările Europei.  

Europarlamentarul Carmen Avram a vorbit, la interviurile ȘtiriDiaspora și DCNews, despre un nou subiect extrem de interesant: viața la sat și investițiile planificate de Parlamentul European în zona rurală. 

"Putem să facem această revigorare prin agroturism și avem toate motivele să ne gândim serios să facem din agroturism o strategie de țară, prin care să revitalizăm măcar o parte din aceste zone rurale. Uitați-vă la Austria cu cât succes practică agroturismul. La noi, agroturismul e întâmplător, rezultatul unor pasiuni individuale. E mai degrabă spontan. România se poate promova internațional pe această nișă. 

Avem peisaje care bat multe dintre țările Europei sau sunt comparabile cu cele din state care au un flux turistic enorm.

G Ad:

De exemplu, eu călătoresc uneori în Belgia și în jurul Belgiei și am fost deseori dezamăgită de locuri în care m-am dus cu entuziasm pentru că erau promovate excepțional, cu multă artă. Ce era la fața locului nu se ridica la nivelul marketingului.

La noi, în România, nu trebuie să exagerezi cu absolut nimic. Zonele sunt foarte frumoase, încă avem tradiții foarte interesante, peste tot, plin de culoare. Oamenii sunt primitori în mod natural, nu au zâmbet comercial. Deseori, îi oferă turistului mai mult decât îi indică pe site turistului pentru închiriere", a declarat Carmen Avram.

Vezi interviul integral:

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Turism Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
07 iul, 18:54
DCMedical.ro
07 iul, 14:03
DCBusiness.ro
07 iul, 17:08
DefenseRomania.ro
03 iul, 15:46
DCBusiness.ro
07 iul, 17:08
DefenseRomania.ro
03 iul, 15:46
DCNews.ro
07 iul, 18:54
DCMedical.ro
07 iul, 14:03
Spectacola.ro
07 iul, 17:24
Spectacola.ro
07 iul, 17:24
RadioDCNews.ro
07 iul, 15:15
RadioDCNews.ro
07 iul, 15:15
Astrosens.ro
02 iul, 11:21
Astrosens.ro
02 iul, 11:21