Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Restricții de călătorie. Ce trebuie să faci dacă vei călători în Germania sau Marea Britanie
WhatsApp
Toți pasagerii trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerilor înainte de a se îmbarca în transportul către Marea Britanie sau Germania.  Este indicat, dacă este posibil, să îl completați cu una sau două zile înainte de călătorie, decât la aeroport. Recent, unii călători au raportat erori și blocări ale formularului.
Restricții de călătorie Covid-19. Tot ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești din Germania în Marea Britanie

Care sunt regulile pentru călătorii vaccinați: de la ora 4:00 vineri, 11 februarie, călătorii complet vaccinați nu mai sunt obligați să efectueze niciun test Covid pentru a intra în Marea Britanie. De asemenea nu este necesară o vaccinare de rapel pentru a fi considerat „complet vaccinat”.

Cu toate acestea, călătorii nevaccinați care merg în Marea Britanie din Germania trebuie să prezinte un test Covid negativ înainte de plecare. Trebuie, de asemenea, să rezerve și să plătească pentru ca un test suplimentar să fie finalizat în ziua a 2-a a șederii lor în Marea Britanie sau înainte. Testul trebuie achiziționat înainte de plecare și se va face chiar dacă stați în Marea Britanie pentru mai puțin de două zile.

 

Alte lucruri la care trebuie să ai grijă



Ofițerii de frontieră din Marea Britanie vor recunoaște dovada vaccinării furnizată de Certificatul UE Covid al Germaniei. Pentru Marea Britanie „complet vaccinat” înseamnă 14 zile după doza finală de la un vaccin aprobat de EMA/FDA sau elvețian (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson).

După o perioadă de confuzie, guvernul Marii Britanii spune că va accepta doze mixte administrate în UE (ex. o doză de AstraZeneca și una de Pfizer). Cu toate acestea, persoanele care au primit doar o singură doză după ce s-au recuperat anterior de Covid - ceea ce este o practică standard în Germania și în multe alte țări europene - nu sunt acceptate ca vaccinate de Marea Britanie.

 

2. Restricții... (jeremy-bezanger-xtpkonnge8c-unsplash.jpg)

 

Care sunt regulile de călătorie la întoarcerea în Germania



Regulile de călătorie pentru persoanele care vin din Marea Britanie în Germania rămân neschimbate. Persoanele complet vaccinate sau recuperate care vin din Marea Britanie în Germania trebuie să încarce dovada vaccinării în registrul digital online.

Persoanele nevaccinate care călătoresc din majoritatea țărilor non-UE, cum ar fi Marea Britanie, pot intra în Germania doar dacă pot dovedi că au o nevoie urgentă de a face acest lucru. Există unele excepții, cum ar fi pentru cetățenii sau rezidenții germani și membrii familiei lor.

Dacă vă încadrați într-una dintre aceste categorii, aveți voie să intrați în țară chiar dacă nu sunteți vaccinat – dar va trebui să intrați într-o carantină care poate dura până la 10 zile. Acest lucru este din cauza faptului că Marea Britanie este clasificată drept o țară cu „risc ridicat”.

Această perioadă poate fi încheiată mai devreme pentru cei care pot prezenta un test Covid negativ efectuat după cinci zile de la carantină.

 

Cum poți călători în Germania, indiferent de țară



Oamenii care călătoresc în Germania din orice parte a lumii vor trebui să prezinte dovada vaccinării, dovada recuperării sau un test Covid negativ înainte de a li se permite intrarea. Aceasta înseamnă că, dacă nu puteți dovedi că sunteți vaccinat sau recuperat, va trebui să aveți la îndemână un rezultat negativ al testului Covid-19.

Transportatorul aerian va verifica de obicei acest lucru, iar controalele la fața locului în jurul granițelor pot fi efectuate asupra șoferilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel